Myrkvid – Demons Are Inside

Zo, Demons Are Inside? Soms heb ik de indruk dat ze een beetje overal zitten. Eén van de drie bands die Myrkvid noemen (alle drie zijn het Franse blackmetalbands trouwens) heeft vooral van inwendige demonen last. De hoogste tijd om ze catharsisgewijs op plaat te zetten en er anderen mee lastig te vallen. Met dank aan Immortal Frost Productions.

Het begint in ieder geval heel degelijk. Het openingsnummer – Wish You Were Hell – tevens mijn favoriet van dit album, laat gure Noorse oldschool black metal horen met een smerig gevoel voor punk. Carpathian Forest, Urgehal en een snuif hoofdbeukende Tsjuder. Daarna sijpelt de melancholie een beetje door, wordt het wat Zweeds-melodisch (Attending My Own Funeral) en herken je dwarse Mayhem-manipulaties in het gitaarwerk. De midtempo melancholie (zoals in het quasi instrumentale titelnummer) mochten ze voor mijn part achterwege gelaten hebben, maar er is voldoende raasmateriaal om de weeïgheid weg te jagen op deze EP. Sowieso beginnen en eindigen met Wish You Were Hell. 

En oja, The Return Of Darkness And Evil, dat is inderdaad een cover van Bathory. Bijna even onstrak als het origineel trouwens, waarvoor hulde.

Label:

Immortal Frost Productions, 2018

Tracklisting:

  1. Wish You Were Hell
  2. Serpent’s Tongue
  3. Attending My Own Funeral
  4. Deathmarch
  5. Demons Are Inside
  6. The Return of Darkness and Evil

Line-up:

  • Myrk – Gitaar, Keel
  • Skogsvandrer – Drums
  • Askr – Gitaar

Links: