Battalion – Welcome To The Warzone

Battalion – Welcome To The Warzone
Shiver Records, 2008

Het vorige album van Battalion, Winter Campaign, is een veelgespeelde plaat in mijn bescheiden stulp. Shiver Records, ook gekend van de Metalzone-winkels, brengt nu de tweede langspeler uit. Op het vorige album was de Bolt Thrower-trein duidelijk nog te horen, maar dat was geen al te groot probleem. Deze keer is het een andere trein.

Het Battalion-team trok voor deze schijf ten strijde met dezelfde wapens, maar een veranderd geluid. De Bolt Thrower-trui werd uitgetrokken, en in de plaats kwam een legerjasje met een Amerikaans vlaggetje. Vooral het oudere werk van Immolation, maar ook Catastrophic en het Britse Benediction hoor ik nog terug. De songs mogen er zijn, zitten bovengemiddeld in elkaar en getuigen van kunde. Leuke solo’s, een krachtige strot, denderende drums, allemaal oké. En ja, het kan aan mij liggen, maar ondanks het feit dat ik goede feedback geef, mis ik toch de vibe van de vorige cd. Het vierde nummer van deze cd, Throne of Lies, geeft me dan wel weer dat typische Battalion-gevoel. Battalion brengt live pure ambiance deathmetal, en dat wordt niet helemaal weerspiegeld op deze schijf.

Nu, die laatste opmerking en het saaie artwork mogen de mensen zeker niet tegenhouden om deze mannen een kans te geven. Check de MySpace, en wees er maar zeker van dat je Battalion deze zomer op vele podia zal zien staan!

Tracklist:
Flesh

 1. Mechanize Blitzkrieg
 2. Cracks Of My Coffin
 3. Ten-Thousand Corpse Ditch
 4. Throne Of Lies
 5. Blunt Force Trauma
 6. Curb Stomp
 7. Verdun Meat Grinder
 8. Radiation Holocaust
 9. Opening The Blastdoors To Hell
 10. Mass Incinerator

Line-up:

 • Pieter Vandeputte – guitar
 • Ruben Luts – vocals
 • Erwin Schellekens – drums
 • Kristof – bass

Links: