Astral Winter – Perdition

Astral Winter – Perdition
Immortal Frost Productions, 2013

Weer wat nieuws vanuit Australië. Josh maakt ook deel uit van de blackmetalband Atra Vetosus die eerder deze maand al een review kreeg en toen met zijn nieuwe plaat bijzonder goed uit de verf kwam. Het debuut van Astral Winter twee jaar terug hing vrij nauw samen met de stijl van die band, maar op Perdition maakt Josh er duidelijk iets anders van. Of het een tussendoortje is of niet weet ik niet, maar dit plaatje is harmonisch, rustgevend en akoestisch geworden.

We mogen gerust opnieuw spreken van een schot in de roos dit jaar voor deze man, maar wel op een totaal andere manier. Geen metal dus, maar wel door een uiterst verzorgde akoestiek op piano en gitaar binnen een licht symfonisch landschap. Nergens hoef je enige actie of een breuk te verwachten met deze wegdromende muzikale laag die Josh aanbrengt en die me wat doet denken richting de fragmenten die het oudere Agalloch wel eens plakte tussen de songs. Wat hogere, trippelende accenten op piano dus, die op het sfeervolle symfonische geheel echt zo’n indruk van eeuwige vorst en koude meegeven en die vervolgens in contrast komen te staan met de dooiende akoestiek op gitaar.

Ideaal voor de tijd van het jaar, al is deze plaat al wel enkele maanden beschikbaar. Liefhebbers van akoestische winterlandschappen en symfonische wegdromers, dit is er eentje voor jullie!

Tracklisting:

Astral Winter - Perdition

  1. The Rain Falls Upon This Distant Land
  2. An Endless and Vast Horizon
  3. Disappearing Into Nights Embrace
  4. To Destroy The Veil of Time
  5. I Gaze Upon The Sky With Lifeless Eye
  6. Shrouded In Mist and Pale Light
  7. A Vision In The Eclipsing Moon
  8. The Pillars of Creation Descend To Ashen Ruin

Line-up:

  • Josh Young – Alles

Links: