Alhistja – Alhistja

Heerlijk ruw, brutaal, primitief en lokaal met de geur van rottend vlees, dat zijn beschrijvende begrippen die best toepasbaar zijn op de black metal die geproduceerd wordt door dit drietal, Alhistja. Hooliganeske black metal is misschien nog een betere term. Afkomstig uit de provincie Gelderland en met de voeten en armen reeds jaren gedrenkt in de modderpoel van de blackmetalondergrond. De heren hebben/hadden immers ervaring in een trits bands als daar zijn Hellehond, Chapel Of Disease of Urfaust.

Zet je dus schrap voor hoop en al zeven minuten blackmetalgeweld uit de Betuwe. Opnamekwaliteit? Buh, niks van aantrekken. Gewoon de apparatuur aanzetten, de maat aangeven en gaan. Smerig, vies en vuil! Ultralokaal is in zijn eenvoud het pure kwaad. Ruw schuiven over die gitaarhals, brutaal een blastbeat afleveren en een scream alsof deze opkomt uit de vochtige Betuwse aarde. In amper anderhalve minuut wordt Teringfriedus uitgespuugd! Heerlijk gortig. Het einde der tijden wordt aangekondigd middels het afsluitende glibberige titelnummer, Alhistja. De snelheid ligt in de beginmaten hoog, doch de heren besluiten rond minuut twee het anders aan te pakken. ze sleuren de riffs en de melodieën erg traag door de vuile aarde aan een trager tempo. Nochtans wordt even vlotjes het tempo daarna weer opgedreven, heerlijk toch die brutaliteit.

Ik hou wel van dit hooliganeske blackmetalgebeuren! De heren mogen me altijd contacteren om ergens lokaal in de Gelderlandse bossen mee te gaan vechten! Weg met de verfijning in de black metal!

Label:

Nomad Snakepit Productions, 2022

Tracklisting:

  1. Ultralokaal
  2. Teringfriedus
  3. Alhistja

Line-up:

  • LRNT – Gitaar, bas
  • BLTZR – Drum, gitaar
  • BTNL – Zang

Links: