Devangelic – Resurrection Denied

Devangelic – Resurrection Denied
Comatose Music, 2014

”En als we nu eens alles wat sacraal is aan de gort slammen?”, vroegen vier Italianen zich af. Twee jaar later is hier hun debuut. Denk echter niet dat het hier om onervaren broekjes gaat. Hier ligt een erelijst met onder meer: Corpsefucking Art, Putridity, Vulvectomy en dat soort lekkers.

Waar het er bij die andere bands doorgaans niet zo toe doet welk lijf er door de molestatiemolen gaat, ligt dat hier anders. Het moet het het lichaam van christus, of iets dat daarmee in aanraking is geweest, zijn. Elke blikken beker waar de Messias ooit uit gedronken heeft, wordt in hosties gekapt en brengt een heel venijnige blastklank voort. Een tandsteensmeltende guttural beveelt de gruwelijkst mogelijke executies. Vermorzelende slamritmes – het goeie soort, niet de bam bam bamdabam-clichés – voeren uit en gaan genadeloos over in aan basdrumrollen gekruisigde vleespersen en door de blastmangel gereten perversienagels. De productie is diep en bruut, zodat je het heilige vlees zo ongeveer van het bot hoort kletsen onder de brute slamkracht, barbaarse ontvellingen en weerhakende afranselingen.

Badwater voor die woestenij een bruut- en ziekheid is een in immanente darmpulp ploeterende guttural. Alles dat in de bijbel staat wordt insolent aan flarden gescheurd en uitgebeend. Belangrijker is dat dat gebeurt met echt goeie, kerkpilaarverbrijzelende slamafstraffingen. Het betere slamwerk dit jaar.

Tracklisting
Devangelic-resurrectionDenied

  1. Eucharistic Savagery
  2. Crown Of Entrails
  3. Disfigured Embodiment
  4. Unfathomed Evisceration
  5. Entombment Of Mutilated Angels
  6. Perished Through Atonement
  7. Desecrate The Crucifix
  8. Apostolic Dismembering
  9. Devouring The Consecrated

Line-up:

  • Alessandro ‘Venders’ Santilli – Drums
  • Mario Di Giambattista – Gitaar
  • Paolo Chiti – Vocalen
  • Damiano Bracci – Basgitaar

Links: