Dreaming Dead – Midnightmares

Dreaming Dead – Midnightmares
Eigen Beheer, 2012

Begin 2009 kreeg het debuut van deze Amerikanen van mij een heel hoge score. Ik was compleet fan van het album dat Bay Area thrash, melodeath en progelementen verweefde tot een geslaagde mix. Ik keek dan ook uit naar dit nieuwe album dat ze blijkbaar in eigen beheer hebben moeten uitbrengen.

Voor ik het vergeet, vooraan bij Dreaming Dead staat een dame, die bijzonder goed weg kan met zowel haar gruntzang als haar gitaar. Qua stemgeluid benadert ze Metallic Kitty van het Zweedse Decadence, maar dan iets gekraaider. Muzikaal is het deze keer deathrash geworden op Amerikaanse leest, met bijbehorende melodische gitaarlijnen (denk Cradle of Filth – bijvoorbeeld in het titelnummer) en technische stukken. Death is duidelijk een bron van inspiratie, zo lijkt het nummer In Memoriam wel een ode aan Chuck. De technische stukken zijn prima gedoseerd in de overgangen en de instrumentale passages, waardoor het grootste deel van de nummers erg toegankelijk is voor de niet al te technisch gezinde metalheads die vooral de fysische beleving beogen en niet zozeer de mentale.

Allemaal relatief opwindend, op zijn minst, al blijf ik een voorkeur hebben voor het debuut. Niettemin een aanrader voor de death/thrashers, vooral in Nederland heeft deze band veel concollegae die dit zullen waarderen.

Tracklisting:
dd

  1. Wake
  2. Midnightmares

  3. Overlord

  4. Corpse Mtn

  5. In Memoriam

  6. Lapse

  7. Into The Abyss

  8. Exile

  9. Departure

Line-up:

  • Elizabeth Schall – Vocals, Lead Guitar
  • Juan Ramirez – Bass
  • Mike Cafell – Drums, Vocals, Samples

Links: