Deathhammer – Onward To The Pits

Deathhammer – Onward To The Pits

Hells Headbangers, 2012

De Noren van Deathhammer komen, twee man sterk, met tien van alle franje ontdane old school thrash-tracks. Afgelopen jaar besprak ik al een split cd met twee tracks van deze band waarvan ik wel warm werd.

Met een iets beter, maar nog steeds Spartaans, geluid knalt Onward To The Pits door je speakers. Ook op deze full length doet het duo niet veel anders dan dat Venom, de oude Slayer en de vroege Kreator ook deden. Agressieve thrash met gierende vocalen. Hoogtepunt is wat mij betreft Lead Us Into Hell dat wat mij betreft symbool staat voor datgene waar Deathhammer voor staat. Ongecompliceerde, razende thrash met primitieve vocalen die vol overgave wordt gebracht.

Deathhammer heeft een prima plaat afgeleverd. Dat de band ook een aardig potje kan spelen bewijzen ze in het instrumentale titelnummer waar zelfs gesproken kan worden van enige vorm van harmonie, opbouw en songstructuur. Ik ben toch benieuwd hoe Deathhammer de albumtitel live kan waarmaken. Deze muziek doet het goed op de kleine podia. Liefhebbers van bands als Aura Noir, Possessed, Autopsy en de oudere platen van de hierboven genoemde acts moeten Onward To The Pits zeker eens opsnorren.

Tracklisting:
dh 200

  1. Deathrashing Sacrifice
  2. Voodoo Rites
  3. Fullmoon Sorcery
  4. Emperor of Sin
  5. To The Evil
  6. Final Black Mas
  7. Army of Death
  8. Seduced By The Flames
  9. Lead Us Into Hell
  10. Onward To The Pits

Line-up:

  • Sergeant Salsten – bas, gitaar, zang
  • Sadomancer – drums, zang

Links: