Polar Bear Club – Clash Battle Guilt Pride

Polar Bear Club – Clash Battle Guilt Pride
Bridge Nine Records, 2011

Om maar direct met de deur in huis te vallen: met Clash Battle Guilt Pride levert Polar Bear Club één van de betere post-hardcore/punk platen van het jaar 2011 af. Verwacht geen agressie en snelheid, maar eerder sfeervolle en uitgewerkte arrangementen. Grootste troef van de band is zanger Jimmy die met zijn rauwe stemgeluid datgene meegeeft wat bepalend is voor de sound van Polar Bear Club.

ec band

Hoewel er duidelijk punkrockinvloeden in de muziek verwerkt zijn, denk aan Hot Water Music en een vleugje Bad Religion, bevatten de songs een behoorlijke gelaagdheid. Het gehele album lijken de nummers toe te werken naar een climax. Dit zorgt ervoor dat het constant boeiend blijft om naar te luisteren. Openingstrack Pawner is hier een direct voorbeeld van. Opgebouwd vanuit een enkele gitaarriff, met uiteraard de kenmerkende zang, mondt de song uit in een bombastisch hoogtepunt. De zang doet overigens nogal eens denken aan de stem van Brian Fallon, zanger van The Gaslight Anthem en ook in de verdere uitwerking van de muziek zijn er gelijkenissen te trekken. Niet zo vreemd dus dat de mannen van Polar Bear Club al meerdere malen het podium deelden met hun landgenoten.

Voor de echte poppunkfans is dit een niet te missen release. Ga je uit je dak bij bovengenoemde bands? Dan is dit album zeker een aanrader.

Tracklisting:

Polar Bear Club - Clash Battle Guilt Pride

  1. Pawner
  2. Killin It
  3. Screams in Caves
  4. Kneel on Nails
  5. My Best Days
  6. Life Between the Lines
  7. I’ll Never Leave New York
  8. Bottled Wind
  9. Slow Roam
  10. Religion on the Radio
  11. 3-4 Tango

Line-up:

  • Tyler Mahurin – Drums
  • Jimmy Stadt – Vocals
  • Nate Morris – Guitar
  • Chris Browne – Guitar
  • Goosey Goosey Goose – Bass

Links: