Stonelake – Marching on Timeless Tales

Stonelake – Marching on Timeless Tales
Massacre Records, 2011

Het Zweedse Stonelake draait ook alweer sinds 2004 mee en is met Marching on Timeless Tales aan de vijfde elpee toe. De band zit in het progressieve hoekje van de power metal en doet vanuit daar een hoop dingen goed.

Direct vanaf Red Canyon is het op Marching on Timeless Tales raak. De melodie is er, het tempo is er, het muzikaal vakmanschap straalt er vanaf en hoewel de zang van vocalist Peter Grundström misschien niet voor iedereen weggelegd is (de man haalt soms wat eigenaardig uit) zet de band wel een met vijf minuten alsnog aardig compacte en klinkende song neer. Het is een niveau wat de band voor de rest van de in totaal drie kwartier vol weet te houden. Hier en daar zit er eens een ongemakkelijke break in of een melodielijn die op progressieve wijze nét de vaart er even uithaalt, maar aan het einde van de rit is Marching on Timeless Tales een prima beluisterbaar werkje geworden.

Liefhebbers van het serieuzere power metal-werk die ook een licht progressieve inslag niet schuwen moeten het werk van Stonelake eens opzoeken, en deze vijfde plaat van de heren is een prima manier om daarmee te beginnen. Aanrader.

Tracklisting:

    Stonelake - Marching on Timeless Tales

  1. Red Canyon
  2. Liar
  3. Sound Of A Whisper
  4. SnakeChild
  5. Fool With No Denial
  6. Rain
  7. Lay Down The War
  8. Give It Up
  9. Winds Of Fire
  10. Enter The Temple

Line-up:

  • Peter Grundström – zang
  • Jan Åkesson – gitaar
  • Lasse Johansson – bas
  • David Lindell – keyboard
  • Jens Westberg – drums

Links: