Radioshow | Dood & Verderf: Juni en Juli | Zware Metalen

Twee voor de prijs van één! Wij lopen achter bij Zware Metalen maar de podcast Dood & Verderf zelf gelukkig niet, dus jullie krijgen twee (nieuwe) afleveringen van Dood & Verderf voor je kiezen in dit artikel -mocht je ze gemist hebben-. Presentator Inge Janse had namelijk weer twee erg leuke gasten in zijn podcast. 

In juni sloot yogadocent Rhea Bogaart aan bij de uitzending. Zij geeft door heel het land traditionele yogasessies, maar dan niet op zweverige muziek; neen, op metal! Wat ooit als grap begon is inmiddels een deel van haar leven geworden. Rhea neemt zelf muziek mee, maar ook Zware Metalen geeft een luistertip waarop mogelijk te yogaën is?  Namaste motherfuckers!

In de meeste recente aflevering van Dood & Verderf is bassist JB van der Wal te horen. Beter bekend als bassist van Dool en voorheen deathmetalband Aborted. Dat niet alleen, JB is namelijk ook audio-engineer en laat het daar nou met name over gaan in deze nieuwste aflevering. Je hoort zijn zeven favoriete, kwalitatief goede opnames en onze tip mag niet ontbreken, dit keer van 200 Stab Wounds:

200 Stab Wounds mogen we – zeker na dit album – gewoon bij de club tellen die de kar trekt van de nieuwe lichting deathmetalbands. Manual Manic Procedures is in al zijn eenvoud een krachtig, moddervet en lekker ranzig plaatje geworden. Niet per sé anders dan het debuut Slave To The Scalpel, maar wél met een betere geluidsproductie. Lekker hoooorrrrrr.”

De radioshow beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

Links: