Demonist – Demonist

Demonist is een driekoppig collectief uit de brede regio rond Nancy en dan zitten we uiteraard in Frankrijk. Juist, dat land dat nog niet zo lang geleden de Belgen uit het EK knikkerden. Niks beters te doen dus dan een gortdroog potje death metal op te zetten om al de miserie te vergeten. Veelschrijvers zijn deze Fransen niet, want na een single grofweg een jaar geleden is dit Demonist hun eerste release. Het is een EP geworden die komt via het voor mij onbekende label Crypt Of Dr Gore. Tja, leuke naam, ik ken andere dokters.

Dit drietal schrijft death metal in de oude stijl. Denk aan oude Grave, maar dan zonder de obligate HM2-pedaal, oude Illdisposed en nog een hele hoop andere broertjes en zusters. Niet direct mijn pakkie an, maar Illdisposed, die net nieuw werk uithebben, hapt bij mij toch nog altijd lekker weg. Wil je een potje meespelen met deze drie gozers, check dan even onderstaande clip en haal je snarentoestel maar boven.


Na luttele seconden zit de pret er al goed in, want mijn referentie naar de Deense deathmetalpletwals kan tellen. Het openingsnummer Priest Of Skin dendert lekker binnen, jammerlijk wel zonder onderaardse melodieën, maar dat is ook niet de bedoeling. Deze Fransen houden het graag droog en duwen het liefst alles zonder vochtige hulpmiddelen je achterste gaatje binnen. Luister hiervoor maar naar Slay Them All. Krijg je de boodschap liever rollend en met de nodige accenten naar binnen, dan is misschien het daaropvolgende Pandemonium je ding, een nummer waarin een opzwepende kadans toch lekker verwerkt zit tussen al het andere gore spul. Afsluiten doen de heren met They Inhale The Soul, een track die je intussen wel al kan meespelen.

Demonist‘s EP Demonist is een lekker gortig droog deathmetaltussendoortje. Meer moet dat niet zijn, luisteren beveel ik je wel ten zeerste aan.

Label:

Crypt Of Dr Gore, 2024

Tracklisting:

  1. Priest Of Skin
  2. Slay Them All
  3. Pandemonium
  4. They Inhale The Soul

Line-up:

  • Alexis – Bas, zang
  • Bastien – Drum (nummer 2 en 3)
  • Loris – Drum (nummer 1 en 4)
  • Paul  – Zang, gitaar

Links: