Aosoth – Ashes of Angels

Aosoth – Ashes of Angels
Agonia Records, 2009

Franse black metal. Er zijn mensen die al beestachtig geil worden bij het horen van die term. Vaak is dat niet eens zo gek, gezien het wegblaasgehalte van het zwartgallige product dat bepaalde bands uit die contreien creëren. Aosoth komt uit Parijs en met behulp van een lading splits en een langspeler wist de band in het verleden al flink wat zieltjes in het undergroundwereldje te bereiken. Ashes of Angels is plaat numéro deux.

Goed, de luisteraar wegblazen doet het in ieder geval. Met name door de productie klinken de nummers van Ashes of Angels als een agressieve wervelwind. Inderdaad, agressie, daar draait het hier vooral om. Duistere riffs, veelal gespeeld volgens de black metal-voorschriften, volgen elkaar in rap tempo op. Luister maar eens naar Embrace and Enlightment en het snoeiharde Banished. Beide nummers die ook garant staan voor de nodige tempowisselingen die dit album naast bruut met momenten ook interessant maken. Verwacht geen 1349-geratel of verwoestende praktijken à la Leviathan, maar zie het als een Franse, agressieve versie van Watain. Naast bruut geweld en rauw gebeuk kent dit album ook een handvol misantropische fratsen. Summon The Dead bevat bijvoorbeeld wat jammerlijk gitaarwerk en ook Cries out of Heaven brengt de luisteraar door middel van overtuigende dubbele bassen in combinatie met duister begeleidingsmateriaal over naar het niets. Fascinerend. De nadelen? Het album verveelt geen minuut maar de absolute top wordt ook weer niet bereikt. Naast hoogtepunten bereikt de band ook wel eens saaie dalletjes.

Gepaard met een doodse schreeuwstem van MkM komt Ashes of Angels goed door de keuring heen. De pieken overtuigen meer dan de dalen tegenvallen en Aosoth levert gewoonweg een bruut stukje black metal af. Zeker een aanrader voor de liefhebbers.

Tracklisting:
Aosoth - Ashes of Angels

  1. Songs Without Lungs
  2. Ashes of Angels
  3. Path of Twisted Light
  4. Embrace and Enlightment
  5. Teaching/Erasing
  6. Summon The Dead
  7. Cries out of Heaven
  8. Communion Through Pain
  9. Banished
  10. Inner War (Antaeus cover)

Line-up:

  • MkM – Vocals
  • Bestial Satanic T – All instruments

Links: