Luca Turilli – The Infinite Wonders of Creation

Luca Turilli – The Infinite Wonders of Creation
Magic Circle Music, 2006

Luca Turilli is natuurlijk vooral bekend als gitarist/componist van het Italiaanse bombast-rock ensemble Rhapsody, maar de man heeft ook reeds twee prima soloalbums op zijn naam geschreven. The Infinite Wonders of Creation is het derde.

Turilli heeft het roer op dit derde werk iets omgegooid. Het bombasme blijft uiteraard, daar dit een wezenlijk onderdeel is van ’s mans geluid, maar de soms erg beklemmend werkende neo-klassieke krachtpatserij is verdwenen. Zelf geeft Turilli aan erg beïnvloed te zijn door Rammstein, en alhoewel dit niet direct terug te horen is op The Infinite Wonders of Creation klinkt het allemaal een stuk straighter dan de voorgaande releases. Interessant gegeven is dat Turilli naast de wederkerende zanger Olaf Hayer ditmaal ook een zangeres heeft meegenomen in de vorm van Bridget Fogle, die een behoorlijk prominente rol inneemt.

Vanaf Mother Nature is het voor de liefhebber genieten geblazen. De wisselwerking Fogle/Hayer werkt fantastisch, en het ene hoogtepunt wisselt het andere af. Het materiaal klinkt veel compacter dan voorheen, alsof alle overbodige ballast overboord is gegooid. Dit maakt het album toegankelijker en prettiger om naar te luisteren. Hoogtepunten die zich van de rest van het album weten te onderscheiden zijn het opgewekte The Miracle of Life, het mooie Mystic and Divine en het epische titelnummer.

Turilli heeft met The Infinite Wonders of Creation een dijk van een plaat afgeleverd, waarmee de man zich niet alleen voor het eerst afkeert van de zo typische Rhapsody-bombast, maar tevens een compact, transparant rockalbum aflevert die zowel vriend als vijand zal weten te verbazen.

Tracklist:

    Luca Turilli - The Infinite Wonders of Creation
  1. Secrets Of Forgotten Ages

  2. Mother Nature

  3. Angels Of The Winter Dawn

  4. Altitudes

  5. The Miracle Of Life

  6. Silver Moon

  7. Cosmic Revelation

  8. Pyramids And Stargates

  9. Mystic And Divine

  10. The Infinite Wonders Of Creation

Line-up:

  • Luca Turilli – guitar, keyboards

  • Olaf Hayer – vocals

  • Sascha Paeth – bass

  • Robert Hunecke-Rizzo – drums

  • Bridget Fogle – vocals

Links:


Luca Turilli
Magic Circle Music