Rob Zombie – Venomous Rat Regeneration Vendor

Rob Zombie – Venomous Rat Regeneration Vendor
Zodiac Swan, 2013

Rob Zombie, de overlevende zombie van White Zombie doet al jaren zijn ding onder zijn eigen naam. Nu doet hij het zelfs op zijn eigen label, Zodiac Swan. Na de wat lome Hellbilly Deluxe 2-plaat hoopte ik op vuurwerk, een teken dat de jaren onze Rob niet bij de lurven hebben.

Dat signaal heeft onze Rob duidelijk ontvangen. Een bijzonder stomende en vuurspuwende sound met veel power is het resultaat, de hele plaat door. Heel veel gespierde heavy hardrock met een gechromeerde afwerking… en toch, ik ben niet echt tevreden. Waarom? Er zit een constante jaren 70-modus in de composities, die vooral vocaal bestendigd wordt. De We’re An American Band van Grand Funk Railroad is bijzonder tekenend voor Venomous Rat Regeneration Vendor, die verder ook een pak opgefokte blues rock-melodieën in zich draagt. Meer dan eens moest ik denken aan Keep On Rocking Me Baby, hoe stevig en opgepompt de rock/metal ook door dreunt en hoe “griezelig” de teksten ook mogen zijn.

De Hammond-orgels, de southern rock-elementen, het swingende stadionrock-gedoe… het is allemaal ten nadele van het venijn en de industriële tunes die ten tijde van de eerste twee platen niet te stuiten waren. Daardoor klinkt Rob Zombie steeds meer als, ja, als hetgeen hij is zeker?
Robert Bartleh Cummings, geboren op 12 januari 1965, is een hardrocker op leeftijd. Respect dat hij nog zo actief bezig is eigenlijk. Ik ben hier alleen te jong voor om het te kunnen aanvaarden. Ben jij echter fan van Amerikaanse ouwelullenbands uit het zuiden en een hedendaagse heavy hardrocksound, dan kan hiermee je geluk niet op.

Tracklisting:
rob

  1. Teenage Nosferatu Pussy
  2. Dead City Radio and The New Gods of Supertown
  3. Revelation Revolution
  4. Theme For the Rat Vendor
  5. Ging Gang Gong De Do Gong De Laga Raga
  6. Rock and Roll (In a Black Hole)
  7. Behold the Pretty Filthy Creatures
  8. White Trash Freaks
  9. We’re an American Band**(Grand Funk Railroad cover)
  10. Lucifer Rising
  11. The Girl Who Loved The Monster
  12. Trade in Your Guns for a Coffin

Line-up:

  • Rob Zombie – Vocals, Lyrics
  • John 5 – Guitars
  • Piggy D. – Bass
  • Ginger Fish – Drums

Links: