Zware Metalen gaat nog één keer live bij Baroeg

Nu de concertagenda langzaam maar zeker weer voldruppelt met muziek gemaakt door mensen op een podium met andere mensen ervoor, is het einde van een typische corona-activteit in zicht: streams. Streams van zowel bands als DJ’s. Zware Metalen staat nog één keer op het podium van poptempel Baroeg de plaats in te nemen van muzikanten.

Hoofdredacteur Remco en eindredacteur Tjarda brengen morgen, vrijdag 25 juni, metal samen met kunst en literatuur. Werken van schrijvers als J.R.R. Tolkien, H.P. Lovecraft en Stephen King hebben talloze bands geïnspireerd, Noordse sages en legenden zorgen voor folk-, viking en blackmetalnummers en in Nederland zijn de gedichten van Hendrik Marsman belangrijk voor een band als Terzij de Horde. Maar ook kunst inspireert! Zo is er volgend jaar een tentoonstelling van schilder Edvard Munch in Oslo met muziek van Satyricon.

Verwacht vanaf 20:00 uur op het Twitch-kanaal van Baroeg een stream vol thrash, viking, folk, black, NWOBHM en… good old rock ’n roll, waarbij elk nummer wordt voorzien van een korte introductie.