Radioshow | Dood & Verderf: September

De zomerstop is voorbij en dus is het tijd voor de hervatting van de maandelijkse samenwerking tussen Zware Metalen en Dood & Verderf! Inge Janse heeft bij het Rotterdamse Operator Radio zijn eigen maandelijkse show en wijdt die volledig aan de beste metalen muziek die recentelijk uitgekomen is. In de zestig minuten durende podcast van september 2018 hoor je alles over de terugkeer van Behemoth, de bagger van The Browning, de succesvolle crowdfunding van Baroeg Open Air en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Ditmaal een heerlijke Dissection-kopie waarvan je zou zweren dat het uit Zweden komt. Met de debuutplaat Sounds From The Vortex komt The Spirit heerlijk binnenvallen bij Nuclear Blast records, aldus onze redacteur Cor:

“Het ware geweld barst los met de tweede track Cosmic Fear. Een knaller van een plaat vol brute blastbeats, strakke gitaarrifs en een heerlijk old-school gevoel. De zang mag er zeker zijn en doet lichtelijk denken aan de kunsten van Shagrath van Dimmu Borgir. Ook de tempowisselingen in het nummer zijn ijzersterk. Na ongeveer een minuut volgt een ritme waar ik met mijn vuist in de lucht wil stoten. De vingers en voetjes bewegen mee op dit pakkende stuk en mijn nekspieren krijgen het zwaar te verduren tijdens het headbangen.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: