Radioshow | Dood & Verderf: Oktober

 

Volgens de kalender is het tijd voor de herfst, maar de zomer houdt nog even aan. Desondanks heeft Dood & Verderf een extra duistere radioshow gehouden bij het Rotterdamse Operator Radio. In de zestig minuten durende podcast van oktober 2018 hoor je alles over de omgekeerde kruizen van Deicide, het Scandinavisme van BloodbathBurgerkill in de Baroeg te Rotterdam en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Ditmaal serveren we een etterende bak zwartgalligheid in de vorm van het nummer Misdaad Loont van Kwade Droes, de onbekende blackmetalgroep uit Gelderland die onlangs debuteerde bij Ván Records. De meesterlijke albumtitel De duivel en zijn gore oude kankermoer verraadt al het een en ander. Onze redacteur Bart had meteen door met wat voor soort geboefte we te makken hadden en schreef het volgende:

“Kwade Droes is satansgespuis, donkere proleten vol hellepus. Vunzige kinkels die de kunst der Zwarte Metalen laat heropbloeien in al zijn smerigheid. Onbeschaafd atavisme vol venijn. Verklankte chaosmagie door loodvergiftiging en delirium tremens, probeer het je voor te stellen. Nochtans is het niet experimenteel of avant-garde, dit is gewoon bijzonder zieke black met fluctuerende frequenties die ranzig ronken en ruisen tot je met een rottig gevoel achterblijft. Sinds juni 2018 staat deze op repeat in het Vagevuur.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: