Kwade Droes – De duivel en zijn gore oude kankermoer

Namen staan er niet op, in de line-up van deze Nederlandse blackmetalband uit Gelderland. Verdachtmakingen des te meer. Kwade Droes schopt het met zijn eerste langspeler tot Ván Records, een prestatie die weinigen gegeven is. Kwade Droes is satansgespuis, donkere proleten vol hellepus. Vunzige kinkels die de kunst der Zwarte Metalen laat heropbloeien in al zijn smerigheid. Onbeschaafd atavisme vol venijn. Natuurlijk heb je deze plaat bij het lezen van de intro al besteld.

Of misschien hebt u nog wat redenen nodig (klik ondertussen even bovenstaande stream aan). Verklankte chaosmagie door loodvergiftiging en delirium tremens, probeer het je voor te stellen. Dit is zowel voer voor verslaafden aan US blackmetalcreaties als Ævangelist, als dat het mensen met Beherit-adoratie kan besmetten. Het geluid komt van overal, zelfs van de gene zijde, in een onregelmatige orkaan van dreunerige Sabbath-klanken en neurotische Urfaust-waanzin. Daarbij is het ook allemaal behoorlijk innovatief, binnen het kader van old school blackmetalherrie en necropunk. Ook de vocalen zijn zinsverbijsterend lekker, een pure bad trip waarbij je zo je achternaam vergeet. Nochtans is het niet experimenteel of avant-garde, dit is gewoon bijzonder zieke black met fluctuerende frequenties die ranzig ronken en ruisen tot je met een rottig gevoel achterblijft.

Meng Furze met Mayhem en doe er oude Leviathan bij en je krijgt een vaag idee van hoe bezeten deze plaat is. Heerlijk werk uit Gelderland. Sinds juni 2018 staat deze op repeat in het Vagevuur. Zonder twijfel. Niet geluisterd, altijd mis.

Score:

84/100

Label:

Ván Records, 2018

Tracklisting:

  1. De teerling is geworpen
  2. Lood om oud ijzer
  3. De wrange boodschap
  4. Drankduivel
  5. Misdaad loont
  6. De geile lokroep van gene zijde
  7. De Satan allerheiligst

Line-up:

  • ?

Links: