Radioshow | Dood & Verderf: November

De dagen worden steeds korter en zwarter, en bij Zware Metalen merken we dat aan de bloeiende kijkcijfers. Om het duistere seizoen te vieren delen we de maandelijkse radioshow Dood & Verderf die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio. In de podcast van november 2018 hoor je alles overeen unicum uit Zuid-Afrika, het positief opvallende Slipknot, Wolfheart in de Baroeg te Rotterdam en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Ditmaal serveren we de terugkomst van de meesters van de tranentrekkende funeral doom met deathmetalinvloeden. Evoken keerde terug bij Profound Lore Records met de fantastische plaat Hypnagogia en onze redacteur Joost plakte daar een ferme 95/100 op. In de radioshow delen we de indrukwekkende afsluiter The Weald Of Perished Men, omschreven in de woorden van onze schrijver:

“Na beluisteren ben je rijp voor een dikke vitamine D-shot (of een uplifting middel van eigen keuze), want zonder deze kom je de winter niet meer door. Een brullende John Paradiso “please let me die” en vervolgens clean “let me go”. Dit is pure depressieve drainage van je innerlijke wezen. Tot nul gereduceerd en nog steeds verslavend mooi waardoor je keer op keer deze kwelling wilt blijven ondergaan. Dit is Evoken.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: