Radioshow | Dood & Verderf: Maart

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, heeft weer een nieuwe uitzending voor jullie klaar staan! Afgelopen weekend was Inge, de man achter Dood & Verderf, bij onze Zware Nieuwjaarsborrel in dB’s en zodoende zal hij voortaan de stemmen van onze redacteuren nauwkeurig kunnen nabootsen. In de podcast van maart 2019 hoor je alles over de Rotterdamse Dark Tranquility, Prince of Persia-metal, Raketkanon in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

En uniek is onze aanbeveling zeker te noemen, want deze dark industrial-beleving is voor de gevorderde luisteraar. We hebben het over het nummer Ulvens Broder van Mz. 412, dat in onze recensie bijna de perfecte score kreeg. Dood & Verderf vindt het klinken als de entree van Efteling-attractie Villa Volta, onze redacteur Marko Bok had het volgende er over te zeggen:

“Ondanks dat de band zo goed als nooit een gitaar gebruikt, valt Maschinenzimmer 412 toch vrij duidelijk onder de ‘metal-paraplu’. Duistere dissonante geluiden, repeterende machinegeluiden, onbehaaglijke spoken-word-stukken: het enige wat me ter referentie binnen schiet is Gnaw Their Tongues, maar dan nog net wat smeriger. Ulvens Broder is mijn favoriete nummer, met haar zware machines en een gaaf synthesizer-riffje.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: