Radioshow | Dood & Verderf: Januari

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, heeft de eerste uitzending van het nieuwe jaar voor jullie klaar staan! In deze podcast van januari 2019 hoor je alles over een verjaardagsviering met Vanha, tegen de religie aanschoppen met Rotting Christ, BillyBio in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Ditmaal komen we op de proppen met Soul Grip, de Belgische formatie die in de geest van de Church Of Ra black metal combineert met post-hardcore. Via Consouling Sounds werd onlangs het album Not Ever uitgebracht en wij besloten het nummer Grand naar voren te schuiven, waarover onze redacteur Cor het volgende te zeggen had:

“De smaak van wanhoop ligt al bij de eerste tien seconden op de tong en doet een druppel kwel veranderen in een ware waterval van gruwel. Het nummer klinkt bij de eerste luisterbeurt nog wat chaotisch, maar na meerdere luisterbeurten ontdek ik de verschillende lagen en daarmee de logica die erachter schuilt. Woorden als ‘gadverdamme’, ‘hè?’, ‘gekkenhuis’, ‘kippenvel’, ‘nice’ en ‘wat de neuk’ spoken door mijn hoofd tijdens elke luisterbeurt. Als een album dat met mij kan doen, dan gebeurt er iets goeds.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: