Radioshow | Dood & Verderf: April | Zware Metalen

Ooit weleens van de metal businessclub gehoord? Deze groep met ambitieuze mensen is vorig jaar gestart om muziek en zaken doen met elkaar te verbinden. Sinds het begin van dit jaar is de club ook officieel van start gegaan en heeft men al op verschillende evenementen van zich laten horen én zien. Of, zoals MBC zelf schrijft op de website: ‘een businessclub op basis van een gedeelde passie als harde muziek werkt.’

In deze aflevering van Dood & Verderf gaat Inge in gesprek met één van de mede-oprichters David Brinks. David vertelt in dit uur dat alle voor de hand liggende associaties ook anders kunnen zijn en laat aan de hand van zes platen horen hoe metal en een community naadloos bij elkaar passen, en waarom gitaren soms het ideale smeermiddel zijn voor de realisatie van een leukere en betere wereld. Het levert een interessant gesprek op met fijne muziek tussendoor van onder andere Hatebreed, Testament én de luistertip van Zware Metalen.

Die tip was deze keer van BoundariesDeath Is Little More:

Ben je liefhebber van metalcore vol met overtuigende breakdowns en ken je deze band nog niet? Check dit! Reken maar dat we dit gezelschap de komende jaren hoger en op meer affiches zullen zien verschijnen.

De radioshow beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

Links: