Riffsniffer slaat weer toe: Nightstalker en Baardvader in Baroeg

Het heerschap Riffsniffer slaat weer toe. De man heeft het zijn levensmissie gemaakt meer stonerbands naar het leukste podium van Rotterdam en verre omstreken te halen en daarom staan er 29 maart twee op de planken: Nightstalker uit Griekenland en Baardvader uit Den Haag. 

Zanger (en lange tijd ook drummer) Argy maakt het nog mee: de jaren dat zijn band thrash metal maakte. Inmiddels is het al lang stoner dat hij met zijn band maakt. Zes albums en twee EP’s leverde Nightstalker vanuit Athene af, met Great Hallucinations als laatste wapenfeit. Momenteel trekken de heren drie weken door Europa om stil te staan bij het tienjarig jubileum van een andere plaat: Dead Rock Commando’s: een album doortrokken van mid-tempo wroetende stonergrooves onder de melodieuze Ozzy-zanglijnen van Argy zelf. De band heeft er speciaal merchandise voor laten maken, dus loop 29 maart even langs de tafel.

Riffsniffer’s avondje wordt geopend door Baardvader, een ‘fuzzrock three-piece inspired by ’70s and ’90s bands mixed with stoner elements’. De heren zijn nog maar drie jaar actief maar hebben al twee albums afgeleverd: Baardvader en Foolish Fires. De Hagenaars hebben dit jaar nog de nodige optredens in eigen land gepland staan én hebben er al een paar achter de rug dus verwacht een geoliede machine. Onlangs deden ze nog een livestream bij Gârden:

Er zijn nog kaarten voor de avond van Riffsniffer, maar je vrienden van Zware Metalen geven ze natuurlijk ook weg!

Link: