Nightstalker – Dead Rock Commandos

Nightstalker – Dead Rock Commandos
Small Stone Records, 2012

Eventjes dachten we dat seriemoordenaar Richard Ramirez in afwachting van zijn executie een hobby begonnen was. Deze Nightstalker is echter zo moordlustig niet. Het is een ervaren stonerrockkwartet uit Athene. Dat is al zo sinds 1989, het exacte jaar waarin Ramirez veroordeeld werd tot dood in de gaskamers. Hun bassist Andreas Lagios kan je kennen, omdat hij tot dit jaar bij Rotting Christ aan de snaren trok.

Op hun vierde album doet Nightstalker waar het goed in is: aan obstinaat mid tempo wroetende stonergrooves doortrekken onder de melodieuze Ozzy-zanglijnen van stichter Argy. Die man beheerst een behoorlijk breed spectrum en bestrijkt daarmee echt originele en snel meezingbare zanglijnen. Dat Ozzy-timbre past wonderwel bij de blazende bassen en gruizende rockriffs die zich volledig ten dienste van die zangmelodieën stellen. Er heerst een zekere druilerigheid en op sommige momenten duikt er zelfs een dun orgeltje op.

Deze mannen weten wat ze kunnen en vooral wat ze niet kunnen. Daardoor gaan ze geen seconde in de fout en leveren hier een oerdegelijke, simpele, basic stonerrockplaat af. Soms moet dat helemaal niet meer zijn, al hadden wat versnellingen hier en daar wel het gebrek aan dynamiek beter kunnen camoufleren.

Tracklisting: Nightstalker - Dead Rock Commandos

 1. Go Get Some
 2. Soma
 3. Dead Rock Commandos
 4. One Million Broken Promises
 5. Children Of The Sun
 6. Back To Dirt
 7. Keystone
 8. Rockaine
 9. The BoogieMan Plan
 10. The Underdog

Line-up:

 • Argy – Vocalen
 • Tolis Motsios – Gitaar
 • Andreas Lagios – Basgitaar
 • Dinos Roulos – Drums

Links: