Maxime Taccardi, The Book of Death

Naast muziekalbums heb ik wel al eens een DVD gerecenseerd voor Zware Metalen, maar voor zover ik me kan herinneren nog nooit een boek. Nu breng ik er zelf eentje aan. Een boek vol schetsen, Engelse en Franstalige teksten die enkel met strepen geschreven werden, schilderwerken, … vol akelige taferelen. Obscure verschijnsels, demonen, skeletten, zowat alles wat een mens schrik kan aanjagen. Zwart, wit en rood zijn de hoofdkleuren en zorgen voor 99% van de invulling. Rood, voornamelijk afkomstig van Maxime zelf. Bloed, inderdaad.


Het mag geen verrassing heten dat deze kunst zijn weg gevonden geeft naar de (black) metalwereld. Zelf zag ik dit jaar het betere werk van Maxime Taccardi passeren als artwork voor Enoid (Négation du corps), misschien ken je hem ook wel van het vrij iconische Dipsomania van Psychonaut 4, de hoes van de nieuwe Tulus (Old Old Death) of de nieuwe Mahr.

De 37-jarige Fransman speelt ook zelf in enkele bands, zoals blackmetalbands  K.F.R en De Vermiis Mysteriis maar ook vreemde creaties zoals Griim, waarmee hij eigenhandig zijn visuele stijl ook in videovorm omzet. Echter, hij zal toch vooral vanwege zijn artwork bekendheid verzamelen. Zijn eerste uitgave, The Book of Death, is zo goed als uitverkocht, dus haast je indien je interesse hebt. Zijn tweede kun je al voorbestellen trouwens. Beyond Khaos (de titel van dat boek) belooft in ieder geval weer indrukwekkend te zijn.

Absolute aanraders dus. Dat had u wellicht door.

Links: