Immolation: Rotterdam, Eindhoven en Haarlem platbranden

Onder de noemer ‘Burning Europe to the ground’ maakt het Amerikaanse deathmetalinstituut Immolation de overstap naar het oude continent om het laatste album Atonement (nummer 17 in de Zware Metalen Jaarlijst 2017) te laten horen. 30 maart staan de mannen daarvoor in de Rotterdamse Baroeg, 5 april in de Effenaar in Eindhoven en 7 april in de Haarlemse Patronaat. Er zijn nog kaarten te koop.

Kom zelf ervaren hoe Immolation te werk gaat:

 

30 maart in Baroeg, Rotterdam 5 april in Effenaar, Eindhoven 7 april in Patronaat, Haarlem
 

Er zijn nog kaarten te koop voor BaroegEffenaar en Patronaat.

Immolation
De vaste basis van Immolation bestaat al sinds 1988 uit vocalist/bassist Ross Dolan en meestergitarist Robert Vigna. Debuutplaat Dawn of Possession was een ongekende boost voor de New Yorkse underground en effende het pad voor groepen als Cryptopsy en Suffocation. Steve Shalaty drumt vanaf 2003 de complexe drumpatronen aan elkaar. Op Atonement debuteerde Alex Bouks als gitarist. Met een geschiedenis van dertig jaar en tien albums (zoals Majesty and Decay uit 2010 en Kingdom of Conspiracy uit 2013) heeft Immolation materiaal om uit te putten en ervaring om dit goed te doen genoeg.

Kijk op de mensheid
Verwacht eind maart en begin april dan ook heerlijke, allesverwoestende, snelle maar ook technische death metal met anti-religieuze en politieke teksten. In 2010 vertelde Robert Vigna Zware Metalen dat op Majesty and Decay de kijk van Immolation op de mensheid van vandaag de dag is: ‘Geobsedeerd door macht, luxe en de manier hoe macht wordt misbruikt, ook al brengt dit vernieling, verrotting en verdriet met zich mee. Het hele album draait om de duistere momenten van de mensheid, zowel historisch als recent gezien. Het gaat er dus om hoe we met de wereld zijn omgegaan en de manier hoe we dat nog steeds doen.’

Immolation live
Een concert van Immolation stelt nooit teleur. In 2014 speelde de band op Stonehenge in Steenwijk bijna een thuiswedstrijd en in 2012 voelde het concert van in Leffinge nog als een ware zegetocht. In 2009 zorgden de Amerikanen als afsluiter van Stonehenge voor een bulderend, oerstrak optreden en in 2008 blies Immolation in Sneek het smeer uit de oren van de Zware Metalen-redacteur. Twee jaar daarvoor was de band in Arnhem zelfs ‘magisch’.

Full of Hell en Monument of Misanthropy
In het kielzog van Immolation komen twee bands mee waar de liefhebber zijn vingers bij zal aflikken: het Amerikaanse grindcoreorkest Full of Hell en brutal deathmetalband Monument of Misanthropy uit Oostenrijk en Frankrijk. Full of Hell maakt platen aan de lopende band (vaak samen met The Body zoals One Day You Will Ache Like I Ache uit 2016 of Ascending a Mountain of Heavy Light vorig jaar) en zorgde in 2016 voor een weergaloos optreden in Utrecht. Van Monument of Misanthropy werd debuutplaat Anger Mismanagement in 2014 bijzonder goed ontvangen, evenals de recente EP Capital Punisher.

Ook present: Stortregn
Maar dan zijn we er nog niet. Op een select aantal dagen sluit de Zwitserse blackened deathmetalband Stortregn aan. En laat dat nu op alle Nederlandse data van deze tour het geval zijn! Laatste plaat Singularity uit 2016 kon Zware Metalen wel bekoren.

Kaarten te koop!
Kom zelf oordelen hoe deze heerlijke package klinkt:

Er zijn nog kaarten te koop voor Baroeg, Effenaar en Patronaat.

     

Links: