Heidennachten: twee avonden folk in Tilburg en Delft

De nieuwe ster aan het Nederlandse metalfirmament luistert naar de naam Vanaheim. De folkband maakte met debuutalbum Een verloren verhaal een verpletterende indruk en organiseert in november onder de noemer Heidennachten twee avonden om de plaat onder de aandacht te brengen: 11 november in Little Devil in het eigen Tilburg, een dag later in O.J.V. de Koornbeurs in Delft. Neverus en Mourning Wood sluiten ook aan.

Voor epic party folk metal moeten we bij Mourning Wood zijn, maar dan moeten we de heren maar op hun woord geloven, want deze band staat nog helemaal aan de start van zijn carrière en heeft alleen nog maar een show gegeven in de Hall of Fame: die eigenaardige zaal in Tilburg met die skatebaan. Alle mogelijkheid dus om de argeloze bezoeker omver te blazen in november.

Neverus maakt naar eigen zeggen majestic death metal en knikt daarbij naar Wintersun, Blind Guardian en Fleshgod Apocalypse. Mocht er bij de naam van deze Nederlandse band geen lampje gaan branden, dan kan dat: ook dit gezelschap is namelijk gloednieuw! De eerste post op Facebook dateert van 24 juni. Dit jaar. En pas op 2 oktober staat het eerste concert op het programma, maar wel gelijk op het prestigieuze ProgPower Europe. Dat belooft nog wat voor de avondjes in Tilburg en Delft.

Het geboortjaar van Vanaheim is 2015 en het eerste wapenfeit stamt uit 2017, met de EP The House Spirit. Een jaar later zagen we de band maar kort op Metropool Metal Fest, maar lang genoeg om te oordelen dat we hier met talenten te maken hadden. Dat bleek in april van dit jaar, toen debuut Een verloren verhaal een lovende recensie kreeg van een redacteur die doorgaans niet naar folk luistert! Catchy, maar stevig, melodieus met blackmetalkrijs en vol spelplezier: Vanaheim is het allemaal. Een plekje in de top drie van de Jaarlijst was al gereserveerd, de band speelt op het eigen Heidennachten precies op tijd om dat nog bij meer mensen te doen.

Er zijn al tickets te koop voor Heidennachten in Little Devil.

Links: