For I Am King tourt door eigen land voor Crown

Oude tijden herleven: op tour door Nederland. In drie weken acht locaties aandoen. Van Sittard tot Groningen, van Rotterdam tot Nijmegen. De melodieuze deathmetal/metalcoregroep For I Am King doet het gewoon. Morgen staat het gezelschap in de eigen achtertuin als de Amsterdamse Melkweg wordt aangedaan.

De reden voor de tour door eigen land met Another Now in het voorprogramma, is het verschijnen van het derde album van For I Am King: Crown, door Zware Metalen betiteld als een mix tussen Scandinavische grootheden als Dark Tranquillity en In Flames met invloeden van bands als het Britse Bury Tomorrow, de Franse vrienden van NovelistsFR, de Italianen van Lunarsea of het ter ziele gegane Portugese More Than A Thousand. Maar dan wel zonder cleane vocalen, want daar doet frontvrouw Alma Alizadeh niet aan.

De plaat is een mooie opvolger van het uit 2018 stammende I ( ‘Het niveau van de muziek doet echter niet onder voor deze grootheden der metaal.’) en debuutplaat Deamons uit 2016 (‘Dik dik dik in orde.’). Het is een volgende stap in de carrière van de band die langzaam maar zeker bouwt aan de eigen carrière. Het bandgeluid wordt breder, de video’s worden fraaier en voor promofoto’s van het nieuwe album werd strak in het pak het Rijksmuseum in Amsterdam aangedaan.

Maar metal moet je live ervaren: pak uit, zweet op het voorhoofd en met z’n allen de nacht in rammen. Morgen bijvoorbeeld, in de Melkweg in Amsterdam.

Altijd al willen weten wat de muzieksmaak van de bandleden is? Bekijk die van bassist Jurgen van Straaten, gitarist Koen Scheepens en zangeres Alma Alizadeh.

Links: