Café Nefast verwelkomt gratis Belgische death- en thrashbands

Wie zaterdag op zoek is naar de beste plek om een pint te drinken, kan zijn hart ophalen bij Café Nefast in Bree. Drie fijne Belgische death/thrashbands maken er hun opwachting. Gratis.

Bij Zware Metalen zweren we bij de Heilige Drie-eenheid Metal, Bier en Gratis en dus kan Café Nefast op onze belangstelling rekenen. Zaterdag 2 februari openen de mannen van Gore Force V het bal met hun no nonsens deathmetal. Afkomstig uit Zwijndrecht heeft de band Gorgasm, Origin, Nile, Vader, Rotten Sound, Nasum, Bloodbath en Bolt Thrower als voorbeelden, drie eigen EP’s op de naam en bandervaring die teruggaat tot 2007. Dat beloofd wat. Bijvoorbeeld ‘brutale en een behoorlijk fysieke portie death metal met vunzige grindneigingen en vetzakkerij’, zoals we schreven bij het verslag over Grindwaarpen.

Tweede band van de avond: BleedSkin. Piepjong met oprichtingsjaar 2016 en één EP als wapenfeit. The Rotten One kwam vorig jaar uit en wordt door de band zelf beschouwd als een demo. Zelf horen hoe dat klinkt? De vijf nummers verdeeld over twintig minuten staan gewoon op YouTube. Ideaal om de buren te treiteren met heerlijke deathmetal, geïnspireerd door Cannibal Corpse, Behemoth, Abnormality, Dying Fetus, Nile en Six Feet Under:

Afsluiter van het gratis metalfeestje is het misschien wel grootste geheim van metalland België. De geschiedenis van Poseydon gaat terug tot 1992, maar leverde tot nu slechts een EP en een album op. Bij de EP Cold World uit 2011, hadden we nog onze twijfels, maar die werden in 2016 helemaal weggenomen toen Masterpiece het licht zag. Sindsdien bouwt het death/thrashgezelschap langzaam maar zeker aan meer bekendheid. En dat is goed nieuws voor old school metalfans.

En hadden we al gezegd dat het concert zaterdag gratis is?

Link: