Poseydon – Masterpiece

Het Belgische Poseydon, niet te verwarren met de Poolse deathgrinders, brengt ons thrash en wel van het Slayer-soort. Goededag, wat liggen de invloeden er dik bovenop zeg. Direct vanaf opener Classified is het alsof Hanneman nog onder ons is en Lombardo nog op de drumkruk zit. U raadt het al: de tijd is voor deze vijf heren ergens halverwege de jaren tachtig stil blijven staan.

Of dat jammer is, ligt natuurlijk aan je persoonlijke smaak en voorkeur. Feit is dat er sprake is van instrumentbeheersing en dat de verantwoordelijke componisten echt wel weten hoe je een thrashy nummer met een kop en staart in elkaar moet zetten.

De hoofdrol bij Poseydon wordt natuurlijk opgeëist door de heren gitaristen. Zij kunnen echter niet schitteren zonder een solide basis en juist daarin schuilt de kracht van deze band. Neem als voorbeeld een nummer als  The Tempest, waarin de drummer perfect meespeelt met de gitaren (of is het andersom?) en vernuftig de cimbalen gebruikt om de accentjes op de juiste plek te leggen, zonder af te leiden van de riffs. Knap gedaan Cornelis.

Ook het hese gekrijs van brulboei Christoph Lamsens moet je liggen. Feit is dat hij een krachtige strot heeft met voldoende eigenheid en het vermogen om teksten te schrijven die hout snijden. Trek je zijn strot niet dan is er altijd nog het instrumentale Tortured Shadows waarin genoeg te beleven valt.

Poseydon gaat al even mee, levert met Masterpiece een prima cd af en het jarenlang ploeteren werpt hierop duidelijk zijn vruchten af. Oude wijn in nieuwe kruiken. Maar zolang deze wijn goed smaakt valt er niets te klagen.

poseydon-350

Label:

Eigen beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Classified
 2. Masterpiece
 3. Realm Of The Dead
 4. The Tempest
 5. Blind Faith
 6. Pre-Emptive Strike
 7. Weakness
 8. Tortured Shadow
 9. Last Sunsetl
 10. Innocent Blood

Line-up:

 • Christoph Lamsens – Vocalen
 • Alain de Block – Gitaar
 • Michiel Geleyn – Gitaar
 • Jeroen Bonne – Bas
 • Tom Cornelis – Drums

Links:

Poseydon

Score: 79/100