Album van de maand: Maart 2022

In januari zijn we bij Zware Metalen gestart met de optie voor het stemmen op album van de maand. We selecteren daarbij een accurate lijst met albums per maand en de uiteindelijke winnaar maken we later bekend als de stembussen gesloten zijn.

We hebben deze keer voor jullie een opsomming gemaakt van zestien verschillende platen die zijn verschenen in de maand maart. Dit is gedaan op basis van de naamsbekendheid van de band en/of een hoge score die één van onze redacteuren gaf in zijn/haar review. Let op: we selecteren bij album van de maand geen live-albums, EP’s of compilaties!

Na een schrale januari, bracht vorige maand al een stuk meer luistervoer voor ons metalheads. Uiteindelijk zorgde jullie stemmen ervoor dat II van Walg uiteindelijk de prijs voor album van de maand februari kreeg. In januari was dat eveneens een band van eigen bodem, namelijk Wiegedood. De kans dat dat deze maand voor de derde keer gaat gebeuren is vrij klein aangezien we bijna alleen maar albums en bands van buiten onze landsgrenzen aantreffen in de lijst. Bovendien vinden we ook flink wat uiteenlopende genres terug: onder andere black metal van Abbath en Dark Funeral, punkrock van Ignite, shoegaze van Sylvaine, sludge/doom van Crowbar en Absent In Body en occult rock van het altijd spraakmakende Ghost.

De stembussen zijn gesloten!