Zaterdagse metalgekte in Den Haag

Wat is er met de Vettige Vreetdagen in zicht nou beter dan nog even de pit in te duiken? Musicon in Den Haag biedt er zaterdag 24 november alle gelegenheid toe, als met de lokale helden Warborn Waste, Persistense en Dead End een fijn death/thrash/doomfeestje wordt gehouden.

Dead End bracht onlangs met The Mind’s Asylum het tweede album uit, maar heeft een historie die teruggaat tot 1988. Eerder dit jaar liet de band een behoorlijke indruk achter op Stonehenge en werden er tijdens Doc’s Metal Cruise de nodige levers vernield. Wij blijven fan van het heerlijke Avarice:

Zanger Stefan van Vugt is de constante factor bij Persistense: de Brabantse death/thrashmetalband die aan de tweede jeugd bezig is. Zware Metalen zag in debuutplaat In Blood and Heart uit 2009 een aanleiding de band op te roepen vooral door te gaan, maar daar is niet naar geluisterd. Sindsdien is er namelijk geen release meer geweest. Live is er echter genoeg te beleven, dat bewees de band ook op Stonehenge en Doc’s Metal Cruise. Wij zetten Sick World graag op:

Het jonge Warborn Waste speelt zaterdag een thuiswedstrijd. De jonkies (nieuwe gitarist Martin Jamarillo is 18 jaar) brachten vorig jaar debuutplaat The Prophets of Dishonour uit en zijn klaar voor wereldverovering. Luistertip: Plaguefather.

Er zijn nog kaartjes voor Warborn Waste, Persistense en Dead End in Musicon in Den Haag. De schade: een luttele 6 euro, af te rekenen aan de deur.

Links: