Tijdschema Baroeg Open Air 2019

Nu Baroeg Open Air gewoon volgens plan doorgaat, kan het tijdschema ook gepubliceerd worden:

U heeft liever een blokkenschema? Ook goed:

[28-08-2019]:

UPDATE: Na een middag reuring is er meer duidelijkheid ontstaan over de mogelijke gevolgen van het besluit van de Raad van State. Kort gezegd lijkt Baroeg Open Air niet meer in gevaar. RTV Rijnmond stelt dat het afgewezen bestemmingsplan voor het Zuiderpark alleen gaat over kleinschalige evenementen. Voor grotere evenementen, zoals Baroeg Open Air, is de vergunning van de gemeente Rotterdam leidend (en die is in dit geval al binnen). Een quote van de Raad van State: “Als de grotere evenementen een vergunning hebben van de gemeente en op die manier een evenement in het Zuiderpark regelen, kan een festival best doorgaan”.

De laatste voorbereidingen voor Baroeg Open Air 2019 zijn al in volle gang, maar op het laatste moment lijken enkele omwonenden roet in het eten van het festival te gooien. RTV Rijnmond bericht dat de Raad van State heeft besloten dat er in het Zuiderpark van Rotterdam geen evenementen meer gehouden mogen worden. Hoe de situatie precies in elkaar steekt, is nog onduidelijk. Naar het schijnt heeft de gemeente Rotterdam een wijziging doorgevoerd in het bestemmingsplan van het Zuiderpark, zodat er ook evenementen georganiseerd kunnen worden. Twee omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen die wijziging en hebben gelijk gekregen vanwege een aantal onduidelijkheden in het voorgestelde bestemmingsplan. De Raad van State heeft dus besloten dat het Zuiderpark (voorlopig?) niet meer gebruikt mag worden als evenemententerrein.

De oplettende lezer vraagt zich nu natuurlijk af hoe popfestivals voorheen plaats hebben kunnen vinden in het Zuiderpark (niet alleen Baroeg Open Air, maar ook een festival als Metropolis) met een bestemmingsplan dat dit niet toelaat. De organisatie van Baroeg Open Air heeft al een vergunning van de gemeente Rotterdam gekregen voor het festival en zegt er vanuit te gaan dat het evenement gewoon doorgaat. Als de gemeente Rotterdam het bestemmingsplan niet verbetert en goedgekeurd krijgt, kan het zijn dat de vergunning ingetrokken moet worden. Dit zou uiteraard een aderlating zijn voor het geliefde festival en haar bezoekers.

Enkele metalfans zien de bui al hangen en hebben een alternatieve dagbesteding op poten gezet.

[09-07-2019]

De “Plee Sessies” zullen voor de derde keer terugkeren tijdens Baroeg Open Air. Op zaterdag 14 september zullen de volgende bands op een minipodium naast de dixies spelen: J.C. Thomaz & The Missing Slippers, Scotch, Rott’n Damned, Downcast Collision en Forbidden Wizards. Hiermee is de line-up van het festival in het Rotterdamse Zuiderpark compleet. De blikvangers zijn Dark Tranquillity, Hatari (de IJslandse inzending voor het Eurovisie Songfestival) en Samael.

[27-06-2019]

Terwijl u de dagen naar de vakantie aftelt, ging de organisatie van Baroeg Open Air stug door met het vastleggen van namen. Zo is de headliner bekend: Dark Tranquillity.

Verder melden zich de stoners van Komatsu en de legendarische band van Herman Brood: Wild Romance.

Ook op de electronic stage zijn weer meer acts te vinden, waarvan er eentje wellicht ook leuk is voor metalheads: de IJslandse Songfestival-sensatie Hatari.

En dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om dit nog een keer op te zetten:

[25-5-2019]:

De organisatie van Baroeg Open Air heeft weer een naam uit de hoge hoed getoverd: het eigenzinnige Agent Fresco meldt zich in Rotterdam.

[23-05-2019]

De organisatie van Baroeg Open Air 2019 blijft mondjesmaats bands aan de line-up toevoegen. Vandaag leren we dat de Nederlandse bands TerraDown en Hallowed Fire (tevens winnaar van de ‘Battle 4 BOA’) geboekt zijn, evenals de dubstep van Doctor P & Krafty Mc (maar daar hebben we geen affiniteit mee). Het nieuwe affiche ziet er zo uit:

[10-05-2019]

Nieuwe namen voor Baroeg Open Air:

Toegevoegd aan de line-up zijn: drum ‘n bass (wij hebben ook geen flauw idee wat dit is, -red.) duo The Prototypes en twee fijne bands uit Rotterdam: dark rock/post-punkgezelschap Gold en de punkers van Disturbance.

De early bird-kaartjes zijn overigens allemaal binnen een week uitgevlogen.

[6-5-2019]:

Ook in 2019 zal er een Baroeg Open Air zijn, hét buitenluchtfeestje van de geliefde Rotterdamse metaltempel Baroeg! Vorig jaar werd het festival aanvankelijk met dichtgeknepen billetjes georganiseerd. Omdat het evenement zichzelf financieel niet staande kon houden, werd een crowdfundactie opgezet en succesvol vijftienduizend euro binnengehaald. Dat blijkt echter niet duurzaam, dus is er besloten dat een bescheiden entreeprijs in rekening gebracht wordt voor het festival. De inkomsten zullen gebruikt worden om het festival in de toekomst te kunnen blijven organiseren en om enkele kwaliteitsveranderingen door te voeren (denk aan programmering, horeca en comfort).

Er is gekozen voor een bedrag dat niet onbekend zal zijn voor vroege bezoekers van Into The Grave: vroegevogelkaartjes voor Baroeg Open Air 2019 kosten €6,66. Hier zijn er duizend van beschikbaar, en de eerste 666 zijn al verkocht. Wees dus snel! Hierna zal een kaartje €10,00 kosten. Bezoekers tot en met twaalf jaar oud kunnen sowieso gratis naar binnen.

Op 14 september zullen in het vertrouwde Zuiderpark van Rotterdam in ieder geval Samael en Vive La Fête spelen, zo is te zien op de festivalposter:

Op 12 mei strijden vijf Nederlandse bands voor de eer om ook op het festival te mogen spelen. De zogeheten ‘Battle 4 BOA’ met Sticky Sweet, Voidcrawler, Astraea, Tin Man Syndrome en Hallowed Fire is gratis toegankelijk!

Links: