Sludgematinee in dB’s met Komatsu, Deadsmoke, TONS en Temple Fang

Black Earth, bekend van het jaarlijks terugkerende Black Earth Festival, houdt de Utrechtse metalscene in leven door regelmatig optredens te organiseren. Zware Metalen steunt de evenementen graag en presenteert zich daarom als mediapartner. Het nieuwste probeersel van de organisatie is een sludgematinee op zondag 24 maart in dB’s met vier massieve bands: Komatsu, Deadsmoke, TONS en Temple Fang.

De Eindhovense afsluiter mag geen onbekende meer zijn, aangezien we door de jaren heen meerdere platen van Komatsu gerecenseerd hebben. Recentelijk kwam bij Argonauta Records het album A New Horizon uit, dat door onze redacteur Wouter omschreven werd als “een schijfje vol riff-gedreven stoner op een lekker rockende snelheid, waarin ook wat lomper, traag geweld met een sludge-inslag voorbij komt”. Wat volgt zijn twee Italiaanse doom/sludge-bands. Onlangs omschreef onze redacteur Ramon Deadsmoke nog als “niet voor de tere zieltjes” zijnde. Het verkennen van de voor de mensheid fundamentele waarden als isolatie, leegheid en de illusie van stilte staan centraal in de loodzware muziek.

TONS neemt alles wat luchtiger op en opereert vanuit dezelfde hoek als het Canadese Dopethrone. Vorig jaar werd het uitstekende Filthy Flowers Of Doom uitgebracht bij Heavy Psych Sounds, dat zegt genoeg. De avond wordt geopend door Temple Fang, dat een paar weken later staat te spelen tijdens de pre-party van Roadburn. Het is de nieuwste band van Dennis Duijnhouwer (ex-Death Alley), dus verwacht een explosie van jaren ’70 gitaarrock met spacey Americana.

Kaartjes gaan via digitale weg voor 10 euro over de toonbank, aan de deur is de schade 12 euro. Tot daar!

Links: