Prognosis ziet Don Airey gaan en The Ocean komen

Eerder berichtten we dat de line-up van Prognosis 2020 helemaal af was. Vandaag maakte het festival toch nog een nieuwe act bekend. Met het afzeggen van Don Airey vorige week, kwam er immers een plek vrij. Deze wordt ingevuld door het Duitse The Ocean. Voorwaar een zware toevoeging aan het toch al gevarieerde programma, want de band wisselt momenten van bezinning af met allesvernietigende uitbarstingen. Zo ook op het laatste album Phanerozoic I: Palaeozoic dat de dertiende plaats haalde in de ZM Jaarlijst 2018.

[24-01-2020]

Met Cellar Darling, Maraton en The New Death Cult op zaterdag 21 maart is de line-up van Prognosis 2020 helemaal af. De plannen voor de bijbehorende conferentie zijn ook bekend gemaakt. De volgende artiesten zullen clinics geven:

  • Don Airey (Deep Purple)
  • Roger Öjersson (Katatonia)
  • Fredrik Akesson (Opeth)
  • Baard Kolstad (Leprous)
  • Bruce Soord (The Pineapple Thief)
  • Jeff Scott Soto (Sons of Apollo)
  • Bumblefoot (Sons of Apollo, Guns n’ Roses)
  • Paul Masvidal (Cynic)

Zowel dagkaarten als combitickets zijn te koop. Hier een overzicht van alle activiteiten:

[23-01-2020]

Martin Mendez, bassist van Opeth, heeft sinds kort een soloproject White Stones dat op 20 maart haar debuutplaat uitbrengt. Dit is niet alleen de dag waarop Prognosis 2020 begint, maar ook de dag dat de band op de planken zal debuteren. White Stones speelt namelijk haar eerste optreden ooit in de Effenaar tijdens Prognosis 2020.

[27-10-2019]

Met de bekendmaking van een nieuwe lading namen, is de line-up voor de aanstaande editie van Prognosis bijna rond. Zowel Don Airey, Masvidal, Rendezvous Point als Long Distance Calling zijn komend voorjaar in Eindhoven aan het werk te zien. De laatstgenoemde groep speelt in Effenaar overigens een speciale Stummfilm-set.

Naast het vrijgeven van nieuwe namen, geven de organisatoren van Prognosis eveneens de voorlopige dagindelingen vrij. U ontdekt ze hieronder:

[16-10-2019]

Het Nederlandse progfestival Prognosis deelt een nieuwe lading namen voor 2020. Met de bevestiging van onder meer Enslaved, Sons Of Apollo en Katatonia krijgt de line-up steeds meer vorm. Anathema, Focus en Sermon kondigden eerder reeds hun komst naar Eindhoven aan.

De tussenstand voor de aanstaande editie van Prognosis ziet er als volgt uit:

Prognosis gaat komend voorjaar door te Effenaar van vrijdag 20 tot en met zaterdag 21 maart. Meer namen worden in de nabije toekomst verwacht.

Links: