Hedon Zwolle maakt zich op voor Seth, Attic en … And Oceans

Hedon in Zwolle is zondag 3 september het toneel voor een aantal leuke metalbands. Een fijne avondbesteding waarin je het weekend goed kunt afsluiten. Onder de noemer Of Martyrs And Scars Tour zullen in totaal vier bands Zwolle onveilig maken.

Als headliner staat gepland de Franse black metal band Seth. Dat is een band die zowaar meer dan 25 jaar bestaat. Klinkt dat dan nog wel interessant hoor ik je denken? Kwalitatief gezien is het geen punt van discussie en een klein pluspunt wat los staat van de muziek: op de hoes van La Morsure Du Christ staat het brandende inferno van de Notre-Dame de Paris afgebeeld, een gebeurtenis die de wereld op 15 april 2019 schokte. Dan heb je het als band visueel goed begrepen en over die muziek twijfelen wij ook niet! Komt dat zien.

Daarnaast komt er een band mee op tour die tevens visueel erg van zich doet spreken en dan met name op het podium. Attic uit Duitsland gaat gegarandeerd een vette show geven. Reken op rauwe, klassieke old school heavy metal met een duistere sfeer én uiteraard satanisch gezang. Het Finse …And Oceans heeft nog nooit twee keer hetzelfde album geschreven en is een band die graag zijn momentum grijpt en op alle mogelijke manieren de lat probeert hoger te leggen. Opener van deze fraaie avond aan muziek is Bloodphemy uit Amersfoort, opgericht in 2000. Laatste wapenfeit is het album Blood Sacrifice uit 2021 en de heren pakken in Europa al aardig wat festivals mee. Het puntenaantal dat onze redacteur gaf spreekt boekdelen, dus mis ook de eerste band niet! Tot dan.

Links: