Doodswens wordt een trio

Doodswens heeft inmiddels de nieuwe line-up gepresenteerd na het afscheid van zanger/gitarist Fraukje van Burg. Maak kennis met S.I.N.!

S. is de nieuwe gitarist: hij speelde al mee tijdens de laatste tour van de band met Marduk. I.  blijft actief op het drumstel en N. is zanger/bassist. Op beeld ziet dat er zo uit:

Foto: Fraukje van Burg

[23-2-2022]:

Doodswens-zanger/gitarist Fraukje van Burg neemt afscheid van het podium. Via Facebook laat Van Burg weten dat de band die onlangs het debuut Lichtvrees uitbracht, veel van haar heeft gevergd.

‘Muzikant zijn heeft altijd mentaal zijn tol geëist, ik heb hier al eerder over gesproken in interviews’, aldus de zanger/gitarist. ‘Het gaat goed met mij en ik heb vrede met mijn beslissing. Dit is geen strijd die verloren is gegaan door psychische problemen, dit is groei en accepteren om ermee te leven op een manier die het beste werkt voor mij als artiest, en voor Doodswens om een ​​nieuwe en dynamische energie te ontdekken.’

Volgens Van Burg verandert de essentie van Doodswens niet met haar terugtreden: ‘Doodswens is een entiteit zelf, ik ben het niet geweest, of Inge van der Zon (drummer, -red.) specifiek als persoon. Eerlijke, rechttoe rechtaan en no-bullshit black metal is wat je nog mag verwachten. Niet meer in het vlees, maar ALTIJD in de Geest.’

Binnenkort wordt er een nieuwe line-up gepresenteerd en alle aankomende optredens gaan gewoon door. 18 maart is het laatste concert met Van Burg en Van der Zon in Litte Devil in Tilburg.

Link: