Crowbar van Graspop naar Amstelveen

Crowbar, band van genie Kirk Windstein (zang, gitaar, bas) plakt er na het verwoestende optreden op Graspop Metal Meeting een korte clubtour op Europese grond aan vast en dat is goed nieuws voor de liefhebber van de betere zware metalen. 

Het uit de bloedhete muzikale smeltkroes New Orleans afkomstige Crowbar, maakte al sludge metal toen het genre nog uitgevonden moest worden. Elf albums bracht de band rondom Kirk Windstein sinds het debuut Obedience Thru Suffering in 1991 uit en dat hadden er meer kunnen zijn als de man geen uitstapjes had gedaan met de door Phil Anselmo (ex-Pantera) geleidde supergroep Down. Ondanks de grote successen (en zalen), stopte de even fors gebouwde als bebaarde Windstein met die band om zich weer te kunnen richten op zijn grote liefde. De eerste plaat na de Down-avonturen, Symmetry in Black, was zoals vanouds en ook op het podium is de band niet te versmaden. Zoals vorig jaar nog maar eens bleek tijdens een heerlijk optreden in het Utrechtse dB’s.

De Europese tour van Crowbar wordt zaterdag afgesloten in P60 in Amstelveen en er zijn nog kaarten te koop voor dat concert. Natuurlijk geven je vrienden van Zware Metalen ze ook weg. Voor wie nog twijfelt over de kwaliteiten van de band, is er het volledige optreden op Graspop:

Links: