ChristenUnie wil concert Carach Angren verbieden (update 4)

Wie op de kalender kijkt ziet toch echt dat het 2016 is, maar dat weerhoudt de ChristenUnie in Amstelveen er niet van de ogen te sluiten, de vingers in de oren te stoppen en keihard te schreeuwen dat we nog steeds in 1953 leven.

Als het aan de partij ligt, gaat de Xmas Metalnight met onder meer Carach Angren en The Monolith Deathcult in het lokale P60 op 24 december niet door. Want: de Amstelveense jeugd moet worden beschermd tegen dit soort optredens. ‘Dat de komst van deze band in P60 juist op kerstavond staat gepland is volgens de CU een minachting voor het gegeven dat het kerstfeest een feest van het licht is. We moeten ver weg blijven van datgene wat een duistere invloed op onze jeugd kan hebben. En duister is zeker alles wat met deze band te maken heeft’, aldus Henk Stoffels, burgerlid voor de ChristenUnie tegen de lokale nieuwssite Amstelveenz.

De gelovige politici hebben direct vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders, waarbij uiteraard direct de subsidiekaart wordt getrokken: ‘Is het college bereid om aan de verstrekking van subsidie aan P60, de voorwaarde te verbinden dat geen optredens van dit soort metalbands met donkere spirituele invloeden, zal plaatsvinden?’

UPDATE: Inmiddels is er ook beeld. De Telegraaf en de Amsterdamse stadszender AT5 trokken erop uit om Stoffels te horen preken. Overigens heeft het fijne heerschap inmiddels laten weten dat ‘luisteren naar dit soort muziek zich nestelt in het geestelijke’. De gevolgen zijn dan ook niet mis: ‘Het gevaar is dat je naar het donkere wordt toegetrokken, naar het kwade. Dat kan in het uiterste geval leiden tot daden zoals Tristan van der Vlis en Anders Breivik die hebben aangericht.’

Ter herinnering: Van der Vlis (christelijk opgevoed) schoot in 2011 vijf mensen en zichzelf dood bij een winkelcentrum. Bij aanslagen van Anders Breikvik (die zichzelf een conservatief christen noemt) kwamen datzelfde jaar in Noorwegen 77 mensen om het leven.

UPDATE 2: Ook PowNed ging langs bij de zich steeds belachelijker makende Stoffels én Carach Angren.

UPDATE 3: Voor de lokale omroep RTVA waarschuwt Stoffels ook maar eens voor de invloed van duistere muziek.

UPDATE 4: Met het naderen van het concert wilde de ChristenUnie blijkbaar nogmaals een hilarisch statement maken. De partij liet ene Bert de Pijper aan het woord in het programma Hallo Nederland en ook die maakt zichzelf historisch belachelijk (het fragment start om 3:50 uur) als hij het heeft over ‘zwarte magie’ en ‘satanische krachten’.

flyer-p60-16-12-24-xmas-metalnight-002

Link:

P60

4 Responses to ChristenUnie wil concert Carach Angren verbieden (update 4)

 1. Pingback: Prijsvragen! Win, Win! Win!! | Zware Metalen

 2. vitus_frank vitus_frank says:

  Veel gratis reclame voor dit festival op deze manier. Dat wordt een uitverkochte P60?

 3. Bakema-NL Bakema-NL says:

  Bert de Pijper ook! 😛
  Naam zeker gekregen door jarenlange traditie binnen de familie aangaande het bepotelen van maagdelijke koorknaapjes?
  Als iets duister is is het wel religie en diens fanatieke gekkies.

 4. Pingback: Interview met Diabolica Sonis | Zware Metalen

Geef een reactie