W.I.L.D. – Purgatorius

Wanneer het label een fysieke cd opstuurt en het blijkt een keurig verzorgde digi-pack te zijn dan worden we daar bij Zware Metalen uiteraard blij van, scoor je op voorhand bonuspunten en vergeven we het een en ander. De ietwat kinderlijke bandnaam (het staat voor Wake Initiated Lucid Dream) bijvoorbeeld.

Kinderlijk is de muziek van W.I.L.D. echter niet bepaald. Na een industrieel aandoend intro trappen de Fransen namelijk direct af met hun zwaar op groove georiënteerde muziek waarin flink wat death- maar ook thrash metal verwerkt zit. Het beukt van begin tot eind, zelfs zoveel dat je af en toe naar een kleine adempauze snakt. Wat dat betreft had een nummer als Holy Grail beter halverwege Purgatorius gepast dan zo tegen het eind.

Zoals wel vaker bij deze vorm van muziek strijden de gitaren en de vocalen om de aandacht. Deze strijd wordt, zij het nipt, gewonnen door de vocalen want deze bieden net iets meer variatie dan de snaarinstrumenten. Hoewel de gitaristen hun best doen om er de ene na de andere technische maar toch groovende riff tegenaan te gooien, kun je dus nagaan…

Purgatorius is een prima tweede album van deze vijf heren geworden. Eentje waarmee ze internationaal hoge ogen zouden kunnen gooien. We zullen zien of dat gaat lukken. Aan het songmateriaal ligt het in ieder geval niet!

Score:

85/100

Label:

Overpowered Records

Tracklisting:

 1. A Beginning That Isn’t One
 2. Drugs By Way Of Food
 3. Purgatorius
 4. Washout
 5. The Cave
 6. Trapped
 7. The Blind Man (Still Sees The Shadows Dancing)
 8. A Painful Past
 9. Holy Grail
 10. A Ray Of Hope
 11. An End That Isn’t One

Line-up:

 • Jérôme Thilly – Vocalen
 • Fred Patalas – Gitaar
 • Mat Chiarello – Gitaar
 • Thomas Verdonk – Basgitaar
 • Thomas Patalas – Drums

Links: