Venom – Metal Black

Venom – Metal Black
Sanctuary records, 2006


Venom
laat voor het eerst sinds 2000 weer iets van zich “horen”. 25 jaar geleden bracht de band Welcome to Hell uit. Daarna kwamen nog twee albums; Black Metal en At War With Satan. Daarna zakte het niveau in, Possessed haalde het niveau van de eerste drie platen niet, en alles wat daarna verscheen teerde puur op oude glorie.

Venom‘s eerste albums kenmerkten zich door een belabberde productie, clichéteksten, monotone riffjes en een geweldige vibe in de nummers die je de drie eerder genoemde punten liet vergeten. Metal Black begint heel sterk met de nummers Antechrist en Burn in Hell. Typische nummers alsof ze van At War With Satan afkomen. Daarna zakt het in met een paar nummers die vooral log en stampend zijn. Maar helaas komt dat niet zo goed over en het album zakt vanaf dan ook in als een pudding. Het word saai en bij ieder riffje dat ze spelen vraag je je af waar ze dat eerder gespeeld hebben.

Net als in de beginjaren is de productie nog steeds slecht. Weliswaar iets minder dan vroeger maar het vreselijk modderige geluid doet de muziek niet veel goed, vooral de drums is af en toe niet goed te horen. Het is Venom’s trademark en een cd met een modderige productie past nou eenmaal beter bij ze dan een moddervette productie. Het geluid is wel zwaarder dan vroeger.

Heeft Venom op een punt dan wel vooruitgang geboekt? Nee, en anno 2006 moet je toch echt met iets beters aan komen zetten. De teksten zijn weer belachelijk en muzikale hoogstandjes zijn er niet op te bekennen. En neem nou de line-up, alleen Cronos zat er in 1981 bij. De rest is veel later komen aanzetten. Venom probeert teveel een old school klinkend albumpje te maken en voegt compleet niks toe aan de drie grote albums van vroeger. Teren op oude glorie noem ik dat. Toch krijgt dit werk negens bij recensies. Maar iedere beginnende band zou hier hoogstens een 4 voor krijgen, en omdat de band toevallig Venom heet betekent niet dat ze een hoger cijfer verdienen!

Tracklist:

 1. Venom - Metal Black
  Antechrist
 2. Burn In Hell
 3. House Of Pain
 4. Death & Dying
 5. Regé Satanas
 6. Darkest Realm
 7. A Good Day To Die
 8. Assassin
 9. Lucifer Rising
 10. Blessed Dead
 11. Hours Of Darkness
 12. Sleep When I’m Dead
 13. Maleficarum
 14. Metal Black

Line-up:

 • Cronos – Basgitaar en zang
 • Mykus – Gitaar
 • Antton – Drums

Links: