Venereal Baptism – Repugnant Coronation Of The Beast

Album nummer twee van het Amerikaanse Venereal Baptism, een band die ik al eerder innam met een grote dosis geslachtelijk bloedverlies. Deviant Castigation Liturgy uit 2017 was een zeer aangename kennismaking met deze (c)lusterfuckers. Fermentor en Adversor delen nog steeds de lakens uit bij Venereal Baptism en brengen met Repugnant Coronation wederom een shitload extreme metalen uit.

De bodemlaag van deze plaat is zeker en vast black metal, maar kent veel andere invloeden. Logge war metal bijvoorbeeld, met een dodelijke laag Blasphemy, maar even zeer uiterst brutale old school deathgrind met Zweedse bromgitaren, Fukpig D-beat, blackthrash en gortige occulte blackdeath op Australische leest. De gruntvocalen zijn behoorlijk goed verstaanbaar en blijven staande tussen het bulldozer drumgeweld van een uiterst efficiënt opererende leendrummer genaamd Warblast die met zijn vliegwielblasts de helse haard loeiend heet houdt. Alle nummers zijn onderling verschillend genoeg om drie kwartier gewelddadigheid te overbruggen, zonder catchy intervallen of tierlantijntjes. Deze plaat houdt het midden tussen Archgoat, Sadistik Exekution en Angelcorpse en laat geen spaander heel van je innerlijke rust. Ook zogenaamde Social Justice Warriors moeten het ontgelden, getuige het zeer onsubtiele Unfuckable Pacifist Gutterslut.

“You call me a fascist as I give you hell
To your sickening survival
Feminazi scum!
You call me a sexist as I rape your soul
And destroy your ideals
Unfuckable gutterslut!
You call me a racist as I spit on your face
And all you do is whine
Assail the hag!
You call me a rapist as I fuck your ways
Befouling your mindset
Pacifist gutterslut!”

Heel gezellig allemaal, ik weet het.

Venereal Baptism heeft een bijzonder groot bereik qua invloeden en schiet heel breed, waarmee de kans op geraakt te worden erg groot is. Persoonlijk vind ik het geen opportunisme maar een teken van “muzikaliteit” en extreme metalvernuft op het vlak van brutaliteit, met een mooie score tot gevolg. Geef het een beurt (en krijg er een terug).

Score:

85/100

Label:

Osmose Productions, 2019

Tracklisting:

 1. To Castrate Angelic Grace
 2. Venereal Fucking Whore
 3. Uncleansed In Celestial Mortification
 4. Repugnant Coronation Of The Beast
 5. Blasphemous Sarin Execrations
 6. Unfuckable Pacifist Gutterslut
 7. Abhorrent Cesspool Of Lesser Human Vessels
 8. Pestiferous Pious Deflorations
 9. Born Of Lascivious Degradation
 10. Aborted At The Foulest Pit Of Hell

Line-up:

 • Adversor – Gitaar
 • Fermentor – Keel

Links: