Venereal Baptism – Deviant Castigation Liturgy

Tijd voor een heel erg vettig en bruut plaatje, met dank aan Osmose Productions. Het is al eventjes geleden, maar ik dank het Franse label op mijn blote knietjes voor dit debuutalbum van het Amerikaanse blackmetalcombo Venereal Baptism. Bot, bruut, baldadig en bloederig. Heerlijk.

 


In feite is dit niet bepaald black metal, maar dat doet er totaal niet toe. Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou klinken, mocht Morbid Angel war metal spelen, of wat het zou geven, mocht Deicide black metal proberen? Wel, dit komt dicht in de buurt. Pure razernij vol godslastering, Angelcorpse-snelheden, Black Witchery-herrie en een gitaargeluid dat je eerder van een Rotten Sound zou verwachten dan van een black(/death)metalband. En neen, het is inhoudelijk absoluut niet hoogstaand, het is zo plat en cliché als boerenpaté, maar o zo verdomd lekker. Verpulverend lekker. En dan heb ik die loeiende solo’s die alle kanten op gaan nog niet vermeld. Pure geilheid!

Satanische slachtmuziek pur sang. Herrie voor wie alle extremiteiten samen wil horen, maar nog steeds de brute zang wil kunnen verstaan en de Deicideaanse teksten wil meebrullen. Dat laatste kan mij in deze weinig schelen, dit Deviant Castigation Liturgy slaat erin om mijn gedachten gedurende de ganse lengte van de plaat stil te leggen en dat is behoorlijk uitzonderlijk. Probeer het anders ook eens!

Score:

86/100

Label:

Osmose Productions, 2017

Tracklisting:

  1. Lecherous Immersion Sacrament
  2. Centuries of Wrath
  3. Impure and Perpetual
  4. Victorious!
  5. The Winds of Nullification
  6. Command
  7. A Grand Liberation
  8. Gothrapemachine
  9. Death March of Glory

Line-up:

  • Genözider – Vocalen, Gitaar, Drums

Links: