Treurwilg – Departure

Volgens mijn collega komt er veel goede black metal uit de omgeving van Tilburg en hij haalt hierbij Dodecahedron aan. Zijn woorden zijn nog niet koud, of ik word geconfronteerd met Treurwilg. Departure heeft een tijd op de planken gelegen bij Zware Metalen, maar we willen u toch niet van een recensie onthouden.

Opgericht door Stef Heesakkers (ex-Dark Sun Rising) en Mitchel Scheerder (ex-Druantia), werd vanuit een gezamelijke voorliefde voor doom metal Departure vorig jaar opgenomen en in oktober uitgebracht. Aanvankelijk zou er een EP worden opgenomen, maar de opname’s verliepen dermate voorspoedig dat besloten werd er een volledig album van te maken. Met slechts vijf nummers die toch om en nabij de veertig minuten inklokken, weet je als luisteraar/kenner genoeg.

Treurwilg speelt zijn black nogal wat tandjes lager dan dat gebruikelijk is. Het levert een aantal spannende momenten op. De band weet uitstekend een nummer op te bouwen en neemt daar per nummer ook ruim de tijd voor. Soms middels een bijna swingende riff, zoals in opener The Inflammation Of Our Blood, maar soms ook door middel van akoestische passages, zoals bijvoorbeeld in As His Final Light Is Fading.

Hoewel Departure alweer enige tijd geleden uitkwam, besteden we er hier toch aandacht aan, enkel en alleen omdat dergelijke kwaliteitsmuziek het verdient gehoord te worden en onder de aandacht gebracht te worden. Treurwilg is een band om in de gaten te houden.

Score:

86/100

Tracklisting:

  1. The Inflammation Of Our Blood
  2. Labyrinth
  3. As His Final Light Is Fading
  4. The Vacant Void
  5. Departure

Line-up:

  • Rens van Herpt – Vocalen, gitaar
  • Stef Heesakkers – Gitaar
  • Colin Papen – Basgitaar
  • Mitchel Scheerder – Drums

Links: