The Slayerking – Tetragrammaton

Op het moment dat de mededeling kwam dat The Slayerking zijn album Tetragrammaton ging uitbrengen, moest ik even achter mijn oren krabben. Deze plaat heb ik namelijk al ruim een jaar in mijn bezit. Sterker nog, ik heb hem twee keer op vinyl. Eén exemplaar is de daadwerkelijke uitgave, de andere is een testpersing. De Grieken gaan hem nu, via Nomad Snakepit Productions, opnieuw uitbrengen op vinyl en CD.

De reden voor mijn verbazing ligt in het feit dat het album op 4 oktober 2019 al is uitgebracht via het Off The Record Label uit Kampen. Nu dus wederom en in beperkte oplage. Van de ‘Blood-of-Mary’-rode vinyl zullen er 300 stuks beschikbaar zijn en van de CD, die een extra nummer bevat, 350 stuks. De plaat is geproduceerd door Marcus Jidell die ook verantwoordelijk is voor albums van Candlemass en Avatarium.

Efthimis Karadimas, tevens zanger/bassist van de populaire Griekse formatie Nightfall die ook net een nieuw album heeft uitgebracht, en Kostas Kyriakopoulos zijn verantwoordelijk voor de oprichting van The Slayerking in 2013. Het debuut Sanatana Dharma wordt in 2016 als digitale release uitgebracht. 

Tetragrammaton opent met een gesproken intro waarna, in het tweede nummer, opbouwend de dark/gothic doom van The Slayerking duidelijk hoorbaar wordt. Hoewel het maken van een vergelijking met andere bands niet altijd recht doet aan de muziek van de besproken plaat, helpt het een beetje om een beeld te vormen wat je kunt verwachten van de muziek. Denk aan een mix van Moonspell, Tiamat en Celtic Frost.

De titels van de nummers op de vorige uitgave van dit album liegen er niet om. Het intro en het outro hebben een vrij korte titel maar de rest is niet echt makkelijk te onthouden. Misschien dat men daarom besloten heeft om op de heruitgave (althans volgens de bandcamp site van Nomad Snake) kortere titels te gebruiken (zie ook de track list).

Het derde nummer, We Crucified Your Pilgrims, heeft een Candlemass-achtige riff, terwijl de zang hierbij weer meer richting een grunt gaat. Deze song heeft wel een catchy melodielijn die makkelijk blijft hangen.

Evenals bij de vorige release van het album, is ook deze keer het nummer Queen of Sheba Undresses Before Pulsating Chords als single gekozen. Onderstaande video is van de release van 2019. Tegenwoordig heet dit nummer Queen of Sheba Wants You. In deze track kom ik werkelijk van alles tegen. Het gevoel van de ijzige klanken van black metal, verweven met Pink Floyd-harmonieën en Candlemass-achtige riffs. 

Dompel jezelf onder in deze diepe poel van onheilspellend donker water en geef jezelf over aan je lot.

Label:

Nomad Snakepit Productions, 2021

Tracklisting:

 1. Intro to Your Darkness
 2. Bless Those Motherfuckers
 3. We Crucified Your Pilgrims
 4. The Slayerking Loves Her Throat
 5. My Love is Alive
 6. Revelation Baby
 7. Queen of Sheba Wants You
 8. Evil Eye on Them All
 9. Under the Spell We Dance
 10. Out of Your Darkness
 11. Rattling the Chain of God*

Line-up:

 • Efthimis Karadimas – Zang, basgitaar
 • Kostas Kyriakopoulos – Gitaar
 • George Karlis – Drums

Links: