Suicidal Angels – Years Of Aggression

Onder andere Death Angel, Flotsam and Jetsam, Overkill, Exumer, Possessed en Omicida hebben dit jaar al geweldige thrashalbums afgeleverd. De Duitsers van Destruction komen nog dit jaar met nieuw werk en nu is er ook nog een nieuw album van Suicidal Angels. Wat een geweldig jaar om thrashliefhebber te zijn! Houdt Years of Aggression een beetje stand tussen al die releases? Laten we snel eens luisteren.

Years of Aggression is langspeler nummer zeven en de opvolger van Division of Blood uit 2016. Dat album zette bij mij voorzichtig de deur open richting deathmetal vanwege de pure kracht en snelheid. Years Of Aggression is een stuk melodieuzer en minder krachtig dan zijn voorganger, maar dat is niet direct nadelig. Sterker nog, ik durf te stellen dat de Grieken hun beste album tot nu toe hebben gemaakt.

Luisterend naar de eerste single, Born Of Hate, was het even wennen aan het nieuwe geluid. Meer melodie en minder kracht dan ik gewend ben, waardoor de band wel een goede balans heeft weten te vinden. Minder deathmetalinvloeden en meer thrash.

We horen nog steeds de snelle bekende drums, de scheurende gitaren die elkaar goed aanvullen en afwisselen en natuurlijk de boos klinkende zang in gebrekkig Engels. Alle basiselementen voor een goede thrashplaat zijn er dus gewoon. Years Of Aggression kan zich dan ook gewoon, zonder problemen, meten met werk van Testament of Death Angel.

‘Less is more’ zeggen de Amerikanen en Suicidal Angels bewijst op Years Of Aggression dat ze door minder zwaar te klinken een uitstekend album hebben gemaakt. De grootste verrassing zit misschien wel aan het einde met afsluitende track The Sacred Dance With Chaos. Het nummer heeft elementen van Metallica‘s One. De rustige opbouw, de akoestische gitaar halverwege en enkele melodieën klinken ietwat bekend.

Years Of Aggression is dan misschien niet het meest zware album van Suicidal Angels, maar potentieel wel het beste wat de band tot nu toe heeft uitgebracht. Dit album bevat alles wat een goede thrashplaat moet bevatten. 2019 heeft er weer een kandidaat voor thrashalbum van het jaar bij gekregen!

Score:

90/100

Label:

Noiseart Records, 2019

Tracklisting:

 1. Endless War
 2. Born of Hate
 3. Years of Aggression
 4. Bloody Ground
 5. D.I.V.A
 6. From all the One
 7. Order of Death
 8. The Roof of Rats
 9. The Sacred Dance With Chaos

Line-Up:

 • Nick – Zang/Gitaar
 • Orfeas – Drums
 • Gus – Gitaar
 • Angel – Bas

Links: