Suicidal Angels – Division of Blood

Suicidal Angels – Division of Blood
NoiseArt Records, 2016

De uit Griekenland afkomstige thrashmetalbrigade Suicidal Angels bestaat inmiddels al een aantal jaartjes en ze brengt nu in 2016 het zesde album uit. Deze zesde langspeler heeft de naam Division of Blood meegekregen, en in de lange aanloop er naartoe waren er al een aantal nummers bekendgemaakt. Hoewel ik persoonlijk wel een liefhebber ben van hun oldschool-thrash-in-een-modern-jasje klonk het voorgaande album, Divide and Conquer uit 2014, me bij vlagen toch enigszins ongeïnspireerd in de oren. Zullen de crisisthrashers het er nu beter vanaf brengen?

Het antwoord op die vraag moet zijn: ja! Want hoewel het vorige album zoals eerder vernoemd af en toe moe en uitgeput klonk, is Division of Blood weer energiek zoals het in 2012 verschenen Bloodbath en alle daaraan voorafgaande albums. Meteen al met de opener Capital of War gooien de suïcidale engelen hoge ogen en is de toon voor het album gelijk gezet.

Ook de volgende tracks zitten vol energie en zijn volgepakt met vernietigende riffs die werkelijk een streling voor thrashminnende oren zijn. Veel vernieuwend materiaal is er niet aanwezig, maar wat verwacht je van een old school thrashmetalband? Ook de vocalen op dit nieuwe werk klinken frisser dan op het vorige, en misschien is gitarist/frontman Nick Melissourgos wel beter bij stem dan ooit tevoren.

Suicidal Angels bracht via het vertrouwde label NoiseArt Records het zesde volledige album uit, en wist daarmee de lichtelijk neerwaartse spiraal van het vorige album te verbreken. Het geluid klinkt vetrouwd, maar wordt wel met verpletterende energie overgebracht. De nummers zijn pakkend en nietsontziend, niettemin door het fenomenale gitaarwerk van meneer Gus Drax, die hier overigens zijn eerste werk vertoont. Wat mij betreft is deze band een topstuk in de Europese thrashscene en daarom reserveer ik voor dit machtige thrashalbum een plekje op mijn jaarlijst 2016.

Tracklisting:
Suicidal Angels – Division of Blood

 1. Capital of War
 2. Division of Blood
 3. Eternally to Suffer
 4. Image of the Serpent
 5. Set the Cities on Fire
 6. Front Gate
 7. Bullet in the Chamber
 8. Cold Blood Murder
 9. Of Thy Shall Bring the Light

Line-up:

 • Nick Melissourgos – Vocalen en Gitaar
 • Gus Drax – Gitaar
 • Aggelos Lelikakis – Bas
 • Orfeas Tzortzopoulos – Drums

Links: