Stormcrow – Face The Giant

Ergens in 2006 zou het voor Stormcrow allemaal begonnen zijn en dit mede dankzij de hulp van logo-goeroe en Belg Christophe Szpajdel, die hun Hell On Earth-tape blijkbaar oppikte en enkele shows mee organiseerde. Face The Giant is de vierde release en volgt als full-length album Disposition To Tyranny, dat in 2012 uitkwam via The Summit Records.

Na een typische blackmetalintro – The Void – waarmee het gevoel van koude wordt gecreëerd, geheel met druppend water en het geluid van kettingen, breekt de plaat van deze Italiaanse band onmiddellijk open. Er wordt gestart aan hoge snelheid en wisselt tijdens Face The Giant nog meermaals van gezicht door middel van verschillende tempowisselingen. In die hoedanigheid doet de band me wat aan Immortal of aan Elite, ten tijde van hun release We Own The Mountains, denken. De zang daarentegen is zuiver black metal, lekker scherp en rasperig. Er is dan ook nog oog voor subtiele melodielijnen die zo bijvoorbeeld verstopt zitten in Nanga Parbat. Wel jammer dat op dit nummer de zang van Vastis de boel een beetje overvult. Het kan ook geen kwaad af en toe alleen de muziek te laten spreken.

Ik begrijp wel niet helemaal waarom deze Italianen een nummer moeten maken over een berg (Nanga Parbat) in Pakistan, de negende hoogste berg in de wereld. Nu, het past waarschijnlijk wel allemaal perfect in het concept. Naarmate de plaat vordert, sluipt er toch wat gemakzucht in de nummers. Er is te weinig variatie en wordt er teveel uit hetzelfde vaatje getapt. Wel nog even vermelden dat er een lekker, vette riff verstopt zit rond minuut drie in het nummer Relentless.

Al bij al toch een goede schijf. Ik heb wel wat moeite met de cover en het logo is nu ook niet het beste werk dat cult-held Szpajdel heeft gemaakt. Dit mag echter de pret niet drukken bij het beluisteren van het album. Check op YouTube toch ook eens de lyric-video die de band maakte van het titelnummer. Ik had deze graag ingesloten in deze review, maar om een of andere reden is dit door de band niet toegestaan, gek toch, maar kom.

Score:

75/100

Label:

Vacula Productions, 2019

Tracklisting:

 1. The Void
 2. Face The Giant
 3. Through The Eyes Of A Beast
 4. Nanga Parbat
 5. Black Mother
 6. Relentless
 7. River Of Decay
 8. Empty Eyes

Line-up:

 • Astaroth – gitaar
 • Vastis – zang
 • Zedar – bas
 • Goraath – drum, zang
 • Tohrus – gitaar

Links: