Steel Panther – Heavy Metal Rules

Houd je vriendin in de gaten en sluit je moeder op! Steel Panther is terug met een vijfde langspeler. De opvolger van Lower The Bar heet Heavy Metal Rules en bevat ruim een half uur muziek van het bekende recept. Hoogste tijd om je spandex lolbroek aan te trekken, je haar los te gooien en je luchtgitaar te stemmen.

Dubbelzinnige teksten over vrouwen, feesten en muziek in een tachtiger jaren jasje verpakt. Je hebt het ruim dertig jaar geleden al gehoord van bands als Mötley Crüe, Ratt en Poison. Anno 2019 klinkt het alleen wat beter geproduceerd. In een tijd waarin alles politiek correct moet zijn, is Steel Panther wat mij betreft een verademing. Vrouwen zijn om genaaid te worden, drugs om te gebruiken en metal om te feesten. Een ieder die dit serieus neemt, moet zichzelf laten nakijken! Steel Panther is een act, niet meer en niet minder.

Michael Starr is goed bij stem, Satchel gaat weer lekker los op de snaren en het haar van Lexxi zit beter dan zijn basloopjes. De heren hebben nog steeds plezier in wat ze doen en dat is terug te horen in de muziek. Het mag dan overgeproduceerd zijn, de nummers zijn wel enorm pakkend. Wie het refrein van de meeste van deze nummers niet na één keer luisteren mee kan zingen, moet zijn gehoor na laten kijken.

Over het geheel genomen ligt het tempo op Heavy Metal Rules wat lager dan op zijn voorgangers. Die up-tempo nummers is wel precies waar de kracht van de band ligt, gezien de grootste successen uit het verleden van de band. Nummers als Gloryhole en Death To All But Metal behoren tot het standaard van de band en dat komt niet alleen door de teksten, maar vooral ook door de energie die de nummers over weten te brengen. Die energie missen de songs op dit nieuwe album een beetje.

Heavy Metal Rules rockt en rollt al met al als een tiet, net als zijn voorgangers, en ongetwijfeld zullen de volgende albums uit hetzelfde vaatje tappen. De band zegt het zelf het beste in zijn titelsong: Rock & Roll is Dead. Heavy Metal Rules. Toppers op dit nieuwe album zijn Always Gonna Be A Ho, Sneaky Little Bitch en natuurlijk All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight). Een ieder die zijn/haar muziek te serieus neemt, trekt gerust twintig punten van mijn score af. Houd je wel van een feestje en heb je schijt aan politieke correctheid, dan is Heavy Metal Rules hét album en Steel Panther dé band voor jou!

Score:

80/100

Label:

Steel Panther Inc, 2019

Tracklisting:

 1. Zebraman
 2. All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight)
 3. Let’s Get High Tonight
 4. Always Gonna Be A Ho
 5. I’m Not Your Bitch
 6. Fuck Everybody
 7. Heavy Metal Rules
 8. Sneaky Little Bitch
 9. Gods Of Pussy
 10. I Ain’t Buying What You’re Selling

Line-up:

 • Michael Starr – Zang
 • Lexxi Foxxx – Basgitaar
 • Stix Zadinia – Drums
 • Satchel – Gitaar

Links: