Steel Panther – Lower the Bar

Steel Panther behoeft inmiddels geen introductie meer. Sinds de eerste single, Death To All But Metal, heeft de band snel naam gemaakt in de muziekwereld. Verafschuwd door het imago en geliefd vanwege het vakmanschap. Inmiddels brengt de band zijn vierde studioalbum uit. Titel is deze keer Lower The Bar.

Je weet bij het lezen van titels als Goin’ In The Backdoor, Pussy Ain’t Free en Walk Of Shame direct weer welk niveau je kunt verwachten op tekstueel gebied. Mocht je nog hoop hebben dat Anything Goes of Now the Fun Starts een ander thema hebben, dan kan ik je snel van die droom afhelpen. Dubbelzinnigheid is weer troef en het is ietwat zorgelijk waar de band zijn inspiratie elke keer weer vandaan haalt.

De elf nummers op Lower The Bar laten hier en daar duidelijke knipogen naar de glam van begin jaren negentig horen. Poison, Warrant, Mötley Crüe en Ratt komen weer tot leven in de muziek van Steel Panther. Misschien is dat ook wel de grote kracht van de band. Lower The Bar staat garant voor een dik half uur meezingen, dansen en luchtgitaar spelen. Steel Panther maakt van ieder feestje een feest. Ondertussen ben ik de komende tijd opgezadeld met een aantal liedjes in mijn hoofd. Bedankt heren!

Score:

75/100

Label:

Kobalt, 2017

Tracklist:

 1. Goin’ In The Backdoor
 2. Anything Goes
 3. Poontang Boomerang
 4. That’s When You Came In
 5. Wrong Side Of The Tracks (Out In Beverly Hills)
 6. Now The Fun Starts
 7. Pussy Ain’t Free
 8. Wasted Too Much Time
 9. I Got What You Want
 10. Walk Of Shame
 11. She’s Tight

Line-Up:

 • Michael Starr – Zang
 • Satchel – Gitaar
 • Lexxi Foxx – Bas
 • Stix Zadinia – Drummer

Links:

Bewaren

Bewaren

Bewaren